Најновије

ДОДИК ОБАВЕСТИО УН: БиХ није иза спорне иницијативе о Сребреници

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик обавестио је Генералну скупштину УН да БиХ не стоји иза иницијативе да УН усвоји резолуцију у којој се, како је наведено, "осуђује геноцид у Сребреници", јер о томе у БиХ не постоји консензус, рекла је Додикова саветница Ана Тришић Бабић.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

Бабићева је истакла да је Додик у писму председнику Генералне скупштине УН Абдули Шахиду навео да у вези са тим није разговарано, односно да је то лажно представљање, преноси РТРС.

Она је прецизирала за "Глас Српске" да је још крајем маја невладина организација под називом "Радна група за БиХ" упутила у УН спорни предлог резолуције, те да је проблем што стална мисија БиХ у Њујорку, коју предводи Свен Алкалај, а на основу инструкција министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић, представља ту њихову иницијативу као захтев БиХ.

Бабићева наводи да је Додик у писму Шахиду истакао да "Алкалај има кривичне пријаве због антиуставног понашања, те да сви ти наводи на којима инсистирају воде ка превирању".

"Једноставно је у писму навео да иза свег тог деловања не стоји БиХ", истакла је Бабићева.

Према њеним ријечима, сви ти покушаји сада у процедури да спорни документ заврши на дневном реду како би о њему гласале земље чланице УН на Генералној скупштини.

О споразуму о енергетици прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА