Најновије

ШОЈГУ ГОВОРИО О НАЈНОВИЈИМ РУСКИМ РАКЕТАМА: Убитачно оружје за Су-57, говорио је и о "малим стелт циљевима"

Нове ракете ће омогућити ловцима пете генерације Су-57 да уништавају мале ваздушне циљеве направљене применом стелт технологије, рекао је данас министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу.

Фото: ТАСС

Према његовим речима, ове године ће бити завршена испитивања ракета ваздух-ваздух кратког и средњег домета за Су-57.

- Употреба новог наоружања повећаће борбену ефикасност авиона-носача у ваздушном сукобу и повећати домет гађања ваздушних циљева, укључујући мале циљеве и оне направљене коришћењем стелт технологије - рекао је Шојгу.

Ракете средњег и кратког домета о којима је говорио Шојгу је развио конструкторски биро "Вимпел", који је део корпорације "Тактичко ракетно оружје" (КТРВ).

Шојгу је данас говорио и о операцији у Украјини, и још једном је поновио да регруте нико не шаље у зону специјалне операције.

Он такође тврди да су западне земље до сада испоручиле Украјини више од 28.000 тона војне опреме, у нади да ће тако продужити трајање сукоба у Украјини.

Запад је до сада Украјини испоручио више од 28.000 тона војног терета, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на саветовању у ресорном министарству.

- Део тог наоружања које Запад испоручује Украјини одлази на Блиски исток, а делимично доспева и на црно тржиште - упозорио је руски министар.

Он такође тврди да је у протеклих десет дана ликвидирано 170 страних плаћеника, а да је 99 њих одбило да и даље учествује у борбеним дејствима и напустило територију Украјине.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ "заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година".

Како је саопштило Министарство одбране Русије, 25. марта Оружане снаге Руске Федерације су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ у руском војном ресору сада је ослобођење Донбаса, саопштило је Министарство одбране. Заједно са руском војском, у региону делују јединице ДНР и ЛНР.

Последњи пресек стања са фронта у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА