Најновије

ДОДИК НЕМЦИМА: Нећете нас побити у овом веку

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Немачка нема право да се меша у унутрашње уређење БиХ и истакао да Немачка заговара да БиХ буде организована као грађанска земља, што је антиуставно и значило би да нема ни енитета, ни конститутивних народа.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

- То је антиуставно и нико од тих великих демократа и заговорника правне државе није рекао да се Немачка меша у унутрашње уређење БиХ. Има уставна процедура како то треба да буде, а Немачка каже да то треба да се уреди на потпуно други начин - рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву и додао да у том случају БиХ неће ни бити.

Он је навео да новом немачком амбасадору није дао сагласност јер сматра да долази са злим намерама и да реализује ригидну немачку политику, што је неприхватљиво.

- Нисам глуп да не разумем да нови амбасадор долази да реализује њихове политике, а њихова политика је резолуција Бундестага. Па зато су послали Кристијана Шмита да то коригује и два члана Уставног суда БиХ, који ради на томе да загорча живот Републици Српској. Послали су и војнике - рекао је Додик.

Он је подсетио и на депозит БиХ који се налази у немачкој Дојче банци.

- Немачка у Дојче банци користи наше депозите. Држе нам паре, говоре нам како треба да користимо наше паре. Шаљу нам типа који бесни. Показује нам какви су Немци када су бесни - рекао је Додик.

Он је оценио да Немачка води политику сатанизације Срба.

- Да ли ми сада славодобитно, као муслимани, треба да сачекамо новог амбасадора? Ми нисмо то - поручио је Додик и констатовао да стање окупације није добро.

Он је истакао да нема намеру да се бави питањима Немачке.

- Нисам ја отишао да водим политичке ратове по Немачкој, него они долазе овде - каже Додик.

Он је навео и да је видљива аспирација актуелне власти у Немачкој за доминацијом.

- Док је била Ангела Меркел то је било коректно. Ми не желимо да будемо поробљени. Они су нас побили у прошлом веку. Е, нећете нас сада на овај начин побити - рекао је Додик. 

О дешавањима на КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА