Најновије

ДОДИК УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: Умислио је да може да држи предавање

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ароганција коју показује председник Украјине Владимир Зеленски превазилази значај улоге коју он мисли да има и да сигурно није неко ко треба да буде питан о томе шта западни Балкан треба или не треба да ради.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Политички је непристојно да он дели савете било коме, па и нама на Балкану. Његови ставови нас се не тичу и нису они које бисмо ми морали да следимо - рекао је Додик поводом обраћања Зеленског грађанима Цетиња у којем је поручио да су санкције Русији обавезне, да је Русија претња свима и да то "није ништа мање важно за Балкан".

Додик је рекао да Зеленски има своје који га симпатишу, али да сматра да и други на западном Балкану мисле да је такво безочно сугерисање без икаквог основа и да држање предавања о томе шта ко треба да чини апсолутно није адекватно ни времену, а поготово није адекватно улози коју Зеленски има у томе.

- Човек је умислио да може да држи предавање сваком другом и да оцењује ко је на исправном, а ко на лошем путу. То треба одбацити као управо нешто што је дошло са стране која уопште није питана - нагласио је Додик.

Он је рекао да Република Српска остаје неутрална када је реч о украјинској кризи.

- Ситуација се тамо мења. Мислим да не треба трчати за догађајима који су оваквог или онаквог карактера и давати своју оцену томе. Ми ћемо остати и даље неутрални у жељи да се рат заврши, а како ће ствари изгледати, шта ће бити, нити се нас тиче, нити ми можемо утицати на то - навео је Додик.

О крају Додикове владавине прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА