Најновије

"БИЋЕ КРВАВЕ ЖЕТВЕ, АКО САМО ЈЕДАН АВИОН ИЗ БРИТАНИЈЕ СТИГНЕ КИЈЕВУ!" Москва никад није овако брутално запретила Лондону

Снабдевање Кијева борбеним авионима од стране Велике Британија довешће до последица по цео свет, наводи се у коментару руске амбасаде у Лондону.

Фото: kremlin.ru

"Желим да подсетим званични Лондон, на њиховој је савести у таквом сценарију 'крвава жетва' следећег круга ескалације, као и војно-политичке последице које из тога произилазе по европски континент и цео свет", наводе из руске амбасаде.

Подсећамо, британски премијер Риши Сунак затражио је данас од министра одбране Бена Воласа да истражи које би борбене авионе Велика Британија потенцијално могла да испоручи Украјини, саопштио је Даунинг стрит.

"Премијер је задужио министра одбране да истражи које авионе можемо да обезбедимо, али да будемо јасни, ово је дугорочно решење, а за Украјину су сада најважнији краткорочни капацитети", објаснио је Сунаков портпарол.

Портпарол је нагласио да није донета коначна одлука о слању британских авиона у Украјину, али је напоменуо да Волас "активно" разматра то питање.

"Оно што још нисмо одлучили је да ли ћемо послати британске борбене авионе. Очигледно се води дискусија међу другим земљама о њиховим борбеним авионима, од којих су неки сличнији ономе на шта су украјински пилоти навикли", додао је он, наводи Гардијан.

Москва испоставила услове Кијеву!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА