Најновије

РЕШИТЕ ТО ИЛИ ЋЕМО МИ! Блинкен запретио Кини због Русије

Амерички државни секретар јасно је указао да Пекинг не може да побољша односе са Европом док подржава Москву.

САД су спремне да предузму нове мере и уведу санкције Кини у контексту ситуације у Украјини, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен током посете Кини.

Америка је већ увела санкције против више од 100 кинеских правних лица, контроле извоза и слично, и сада је у потпуности спремна да предузме нове мере, истакао је Блинкен.

"Јасно сам то указао на данашњим састанцима", рекао је Блинкен на конференцији у Пекингу након састанка са кинеским лидером Си Ђинпингом и кинеским министром спољних послова Ванг Јием.

Коментаришући кинеску подршку Руској Федерацији, Блинкен је запретио да ће "Вашингтон решити тај проблем, ако Пекинг не буде".

Кина не може да побољша односе са Европом док подржава Русију, објаснио је амерички државни секретар, истичући да је обезбеђивање трансатлантске безбедности кључни интерес САД.

САД уводе финансијске санкције неким кинеским банкама како би приморале Пекинг да прекине односе са Русијом из страха да је наводно трговина са Кином ојачала војну производњу Русије, која ће због тога моћи да победи Украјину, пренео је раније "Вол стрит џорнал".

ТИРАНИЈА ИЗ КИЈЕВА ЈЕ МАЛА РЕЧ! Бруталан ударац на грађане новим законом

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА