Најновије

ЈАЧАЊЕ ИСТОКА: Сирија жели да се прикључи Евроазијској економској унији

Сиријски премијер Ваел Халки изјавио је да придруживање Евроазијској економској унији омогућава Дамаску лакшу економску и трговинску сарадњу са пријатељским земљама.
Ваел Халки (Фото: Јутјуб)

Ваел Халки (Фото: Јутјуб)

Преговори са Русијом о уласку у Евроазијску унију и успостављање бесцаринске зоне су у току. "Видимо то као добробит и јачање односа са пријатељским земљама, што ће олакшати економску и трговинску сарадњу са њима", рекао је Халки у интервјуу за Риа новости у уторак. Према речима премијера, Русија и Сирија потписале су низ уговора о градњи гасовода, системима за наводњавање и електранама. Такође, 2013. године је потписан уговор са руским фирмама за истраживање нафтних поља на сиријским обалама. Прва фаза је вредна је 88 милиона долара и трајаће 5 година. Земље су такође разговарале о давању кредита Дамаску. Преговори са Русијом и Белорусијом о новим кредитним линијама се настављају. "То ће нам помоћи да задовољимо потребе производње и створимо нове могућности за развој унутрашњег тржишта", казао је премијер. Он је изразио наду да ће Русија помоћи сиријској влади "да се носи са бруталним нападима, укључујући и неправедне економске санкције наметнуте од стране Запада". Премијер је изјавио да Сирија цени напоре руског руководства да одрже сиријску политику и економију током година кризе, а посебно је захвалио Москви на донацији 100.000 тона пшенице, као хуманитарној помоћи сиријском народу.
Прочитајте још:ПОЧИЊЕ НОВА ЕРА ЕКОНОМИЈЕ: Званично пуштена у рад БРИКС банка!УЗАЛУД САНКЦИЈЕ: Запад забринут због присуства руске енергетике на Балкану
Извор: balkanbreakingnews.com/Russia Today

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА