Најновије

"Бошњаци нису турски привезак, Изетбеговићу повуци се!"

Лидер Савеза за бољу будућност (СББ) Фахрудин Радончић поручио је бошњачком члану председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је време да се повуче.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

- Требају нам нове снаге које ће чувати бошњаштво и ислам, али имати и таленат за регионално повезивање и схватање да су Бошњаци европски народ, а не турски привезак - навео је Радончић у интервју бањалучким Независним новинама.
Радончић је Изетбеговића описао као, како је рекао, султан или везир који влада 27 година, што из своје, што из очеве столице. 
- Он објективно треба да размишља о свом одласку с политичке сцене како би се на бошњачком политичком простору појавиле нове, здраве, проевропске и прозападно оријентисане снаге, које ће чувати и бошњаштво и ислам, али имати и таленат за регионално повезивање и схватање да су Бошњаци европски народ, а не турски привезак - навео је. 
Напомиње да Изетбеговић није једини кривац за кризу која потреба БиХ, али је, каже, он "најтранспарентније изгубљен човек, који тражи конфликт са свима". 
- И с коалиционим партнерима, и с политичарима у региону, и са својом странком. Он је очигледно са свима у сукобу осим са Себијом Изетбеговић. Вероватно би и с њом био у сукобу, али га је, претпостављам, страх - казао је Радончић. 
Радончић, који је најавио кандидатуру за бошњачког члана Председништва БиХ, каже да ће на крају о томе одлучивати органи странке. 
Себе пореди са америчким председником Доналдом Трампом, који је, подсећа, победио из трећег покушаја. 
- Практично, ја сам једини политичар у БиХ који има све предиспозиције за такво нешто, у оквиру новог светског контекста, где треба посматрати избор новог америчког председника. Био сам успешан медијски магнат, врло успешан градитељ и мислим да ће се и у БиХ, као у Америци, догодити процес у којем ће грађани отпилити, одбацити непотизам и династије - навео је и додао да је Америка била уморна од ере породице Буш и породице Клинтон, и одлучила су се за Трампа. 
Радончић мисли да су и Бошњаци преуморни од Изетбеговића и пет фамилија, и да је, уколико се кандидује, његова победа практично техничко питање. У региону долази до заоштравања ситуације. Погледајте ОВДЕ какво оружје су Немци послали Хрватима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА