Најновије

ОГЛАСИО СЕ ЂОКОВИЋ: Ево шта му је Бекер рекао о банкроту!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није се састао са Борисом Бекером у Лондону, али је упознат са ситуацијом око банкрота.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Бекер је пре неколико недеља морао да прогласи банкрот због дуга од скоро 4 милиона евра према једној приватној банци, па је му је Ђоковић одмах понудио помоћ.
- Нисам стигао да се видим са њим у Лондону, али када је објављена информација о банкроту, моментално сам га контактирао. Рекао ми је да то уопште није истинито и да су медији преувеличали читаву причу. Рекао сам му да сам ту за њега за шта год је потребно. Пријатељи смо, Борис је играо више улога у мом животу током те три-четири године током којих смо сарађивали. Велике заслуге за огромне успехе које сам постигао има он и то му не могу заборавити. Али конкретно у овом случају, та објава нема везе са истином - рекао је Ђоковић. 
Новак је српским медијима открио и која је тајна његовог ритерна – да ли је то осећај, проучавање навика противника, тренинг или нешто друго? 
- Комбинација свега наведеног. За ритерн су веома важни позиционирање и баланс. Затим иде осећај и усредсређеност на технику – уземљеност, антиципација, реакција, то су сегменти ритерна. Једнако је битна и припрема уочи меча – видео анализа, статистика, доста је ствари кроз које пролазим уочи сваког меча. Имам људе који ми раде анализе и шаљу ми статистичке податке, тј. тенденције и шаблоне противника, правац сервирања и слично – сваки играч на свету има неке преференце, поготово у важним тренуцима. То су мали проценти, али играју велику улогу у самом тренутку како бих прочитао и вратио сервис. Против Гулбиса ми је био циљ једино да уђем у размену јер сам знао да није играч који долази на волеј после сервиса. Кренуо сам само да блокирам сервис јер компликовано је истински ударити лопту на тако снажан сервис - додао је. 
За крај, потврдио је да је задовољан успоном форме, али да намерава да ради још напорније како би наставио у истом ритму. 
- Најважије је да наставим да радим све оно што ме је довело у ову позицију јер верујем да, уз искуство, самопоуздање и веру у своје способности, могу да постигнем највиши ниво тениског квалитета. То ће само по себи подразумевати и успехе које сам постизао током каријере. Да не улазим превише у специфичности – сматрам да је игра на тренутном нивоу већ доста комплетна и да оно што је потребно је прилагодити, унапредити и усавршити неке сегменте своје игре током турнира. Све то ће ми омогућити да победим било ког играча на било којој подлози. То сам чинио и толико пута пре овог периода и то свакако могу и надаље. Наравно, те адаптације се врше у односу на подлогу, услове игре, стил игре противника... Оно што на чему ћу засигурно радити је сервис, један од најбитнијих сегмената за добру игру – желим да други сервис учиним још кориснијим и ефикаснијим, што ће ми бити посебно важно овде на трави. Све у свему, мислим да се налазим у доброј позицији и да предстоје неке мање интервенције на мојој игри које желим да спроведем у данима и мечевима који ме очекују - закључио је Ђоковић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао меч Ђоковића и Гулбиса:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА