Најновије

"Американци се играју ватром: Ако то ураде Русима - објава рата"

Директор руске ВТБ банке Алексеј Костин упозорио је данас на "растућу претњу војног сукоба" у Европи и сматра да ће, ако САД уведу нове економске санкције институцијама у Москви, то бити "објава рата".

Владимир Путин (Фото: Јутјуб/Правда)

Костин је за "Фајненшел тајмс" у Давосу, на маргинама Светског економског форума, рекао да је његова највећа брига "опасна ситуација" настала услед нагомилавања оружја у Европи због чега би, како каже, могло да дође до "невоље" између НАТО и руских снага.
- На почетку смо нове трке у наоружању. НАТО тражи више оружја и распоређује више оружја у Европи, а Русија ће на апсолутан исти начин узвратити - казао је Костин, за ког лондонски дневник наводи да је близак савезник руског председника Владимира Путина.
Костин се потом и пита ко ће од тога имати користи.
- Само генерали и они који производе оружје. Америка каже да би Европа требало више да плати за то. Коме је то потребно? То је веома опасно - констатује Костин.
Костин истиче да није забринут због могућности да санкције буду уведене и против њега лично, што би му онемогућило да путује у САД или да има рачун у некој америчкој банци.
- Али, било какве економске санкције против институција би, по мом мишљењу, биле попут објаве рата. Не видим разлог зашто би руски амбасадор остао у Вашингтону после тога или зашто би амерички амбасадор остао да плива у хладној води у Москви - казао је Костин.
Костин верује да је то горе од ситуације хладног рата, као и да је веома опасно.
- Мислим да се Американци играју ватром јер се односи погоршавају, а ми за то нисмо одговорни - закључио је директор ВТБ банке.
Погледајте ОВДЕ како Руси обнављају сиријску базу у Тартусу.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта значе санкције Русији?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА