Најновије

СИНДИКАТ ПОРУЧИО МИХАЈЛОВИЋЕВОЈ: Логично је и да неко одговара због урушавања ЕПС-а

Удружени синдикати Србије Слога данас су министарки рударства и енергетике Зорани Михајловић поручили да је "логично" и да неко одговара за системско уништавање Еелектропривреде Србије (ЕПС) у последњих 10 година и хаварија у ТЕНТ, а не да цех њихове неспособности и нестручности плаћају сиромашни грађани.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Поводом изјаве Зоране Михајловић да је "поскупљење струје математички и финансијски логично" , Слога је указала да је логично да се грађанима Србије објасни где нестаде онај силни угаљ, па се јаловина ложила и трпала у котлове до тачке пуцања комплетног електросистема у Србији, због чега је Србија морала да увози скупу струју, уместо да је и извози као раније.

Слога је питала министарку како је могуће да председник општине Обреновац Мирослав Чучковић постави бившег в.д. директора ЕПС Милорада Грчића за свог помоћника, само неколико дана након што је под притиском поднео оставку, а да то никоме од вас у власти не боде очи.

Синдикат је указао да су ставке: трошак гарантованог снабдевача, накнада за подстицај повлашћених произвођача електричне енергије, накнада за унапређење енергетске ефикасности на обрачунском листићу ЕПС, резултат неспособности, служе за пљачку народа, јер само у Србији за нула киловат сати добијете рачун од скоро 1.000 динара по основу таквих намета.

Уз оцену да је "чиста обмана" да струја мора да поскупи због пораста цене енергената у свету, Слога је навела да је цена струје у Србији негативни резултат партијског управљања ЕПС, кадрова сумњивих диплома и занимања, партијског запошљавања и куповине сигурних гласова.

"Оно шта је сигурно, то је да ће поскупљење струје које ви форсирате довести до стампеда цена, инфлације, смањења куповне моћи и повећања броја екстремно сиромашних у Србији", поручио је синдикат Зорани Михајловић.

О коначном циљу Запада прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА