Најновије

ВУЧИЋУ ПРЕДАТЕ ДИПЛОМАТСКЕ НОТЕ: Четири државе повукле признање независности тзв. Косова!

Министар спољних послова Никола Селаковић говорио је након седнице Савета за националну безбедност.

Фото: Јутјуб/Правда

"Србија се налази у веома тешкој ситуацији. Наша држава и државно руководство изложени су страховитим притисцима да прихватимо доборвољно нарушавање територијалног интегритета наше државе" рекао је он.

Такође је навео да је и влада САД својим саопштењем поводом захтева тзв. Косова за чланство у Савету Европе јасно ставила до знања да Вашинтонгски споразум и даље сматрају важним.

"Предајом овог формалног захтева за пријем у Савет Европе Приштина је показала да не поштује постигнути споразум, као ни став државе која је била домаћин, и која је и сама учествовала у њему. На такав начин Приштина је јасно показала да нема намеру да до било каквог решења долази дијалогом већ се, по ко зна који пут, одлучила на унилатерални приступ", рекао је Селаковић.

"Дошли смо до информација да најмање две велике државе раде на логистичкој подршци Приштини за добијање нових признања али и у заустављању кампање за повлачење признања", рекао је он.

"Као министар спољних послова предао сам председнику Вучићу дипломатске ноте четири државе које су повукле признање тзв. Косова, а Савет за националну безбедност овластио је председника Вучића да у тренутку када то буде сматрао за потребно и ширу јавност обавести о којим државама је реч", рекао је Селаковић.

Он је рекао и да Србија таквим гестом жели да да шансу државама чланицама СЕ да у јуну не покрену поступак пријема тзy. Косова у СЕ. "Тиме још једном показујемо нашу спремност да разговарамо и нашу спремност да до решења долазимо кроз дијалог, а никако да то чинимо једнострано", истакао је Селаковић.

Објаснио је и да то значи да ћемо наставити да се жестоко боримо, као и да ћемо наставити да радимо на тзв. отпризнавању, односно повлачењу признања једнострано проглашене независности тзв. Косова, а да ћемо у тој борби бити руковођени сопственим државним и националним интересима.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА