Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ: Украјинци напали нуклеарку у Русији!

Руска безбедносна агенција ФСБ саопштила је да су украјински саботери напали трансформаторе који напајају нукеларну електрану.

Фото: Јутјуб

Како наводе руски медији, у питању су инсталације које су напајале нуклеарно постројење у Курску.

Према новим информацијама, 4, 9. и 12. августа уништени су трансформатори који напајају инфтраструктуру у оквиру нукеларног постројења у Курску и суседним регионима.

У току је потрага за нападачима, а медији наводе да је саботажом прекинуто снабдевање стамбених објеката и инфраструктуре електричном енергијом.

Подсећања ради, ово је још један у серији напада на инфраструктуру која се налази на територији Русије, а неки светски медији истичу да су украјинске власти у последњих неколико дана извршили више напада, међу којима је и експлозија у руској ваздухопловној бази на Криму.

Званични Кијев сматра да су напад извршили украјински специјалци, док Кремљ истиче да је у питању несрећа.

Такође су забележени и напади на територији Русије, а ФСБ је саопштио у понедељак да су безбедњаци осујетили напад на нафтовод у Волгограду.

Запад ће, да би сачувао глобалну доминацију, покушати да посеје хаос у разним регионима, а зону ризика представља цела планета, изјавио је представник Спољно-обавештајне службе Русије, генерал-пуковник Владимир Матвејев. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА