Најновије

ЗАВЕТНИЦИ: Косово ће у 21. веку бити мера и провера свих нас

Српска странка Заветници поздравља позив истакнутих српских интелектуалаца на обједињавање државотворних снага у очувању Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

Заветници (Фото: Заветници)

„"Косово ће у 21. веку бити мера и провера свих нас", подсећањем на речи блаженопочившег патријарха Павла пружамо пуну подршку успостављању националног јединства и друштвеног консензуса. Верујемо да је то најбољи пут да се одупремо спољнополитичким притисцима који су усмерени ка томе да од Србије изнуде правно обавезујући споразум са Приштином, којим би се легализовала узурпација наше државне територије. 

У потпуности делимо став српских интелектуалаца и јавних радника да Београд не треба да пристане на предлоге за решење конфликта који излазе из уставног оквира и важеће Резолуције 1244'’, речено је у саопштењу.

Српска странка Заветници додаје да ће подржати све иницијативе и конкретне активности које подстичу сабирање одговорних друштвених и политичких чиниоца који се недвосмислено залажу за неповредивост суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА