Најновије

ПАРОВИЋ: Српски део гасовода „Турски ток“ такође у опасности

„Након диверзија на гасоводима „Северни ток 1 и 2“ извесно је да је започет светски енергетски рат који ће се одвијати на свим важним рутама за снабдевање енергијом. Имајући у виду да је још раније затворен гасовод „Јамал“ који иде преко Пољске, а да су гасоводи који иду преко Украјине у ратом захваћеном подручју, још једино потпуно оперативан остаје „Турски ток“ којим се неколико европских држава снабдева гасом из Русије” , каже др Мирослав Паровић.

Фото: Јутјуб

Због тога, како каже Паровић, треба очекивати да ће се ова стратешки важна енергетска инсталација сада наћи под различитим видовима притисака, а не треба искључити и могућност физичке диверзије на самом цевоводу, или на некој од компресорских станица.

“Зато све српске безбедносне службе треба да престану да се баве заштитом лика и дела Александра Вучића, већ треба да почну да активно раде да предупреде потенцијалне нападе на енергетску безбедност државе. При томе, највећи број оних који су ангажовани за диверзије седе у власти на неким од најодговорнијих позиција. Случај струјарске мафије и њихове ефикасности на уништењу српског електроенергстког система говори да се ради о заиста великим професионалцима”, поручује Паровић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА