Најновије

МИШЕЛ ОБАМА ПРОТИВ ТРАМПА! Америка ће дебело наплатити „помоћ“ Кијеву; игре око Марикопа округа! (ВИДЕО)

И ако победе републиканци у Представничком дому Конгреса, они се неће питати ништа по питању слања помоћи Украјини, јер тај орган нема утицај на спољну политику. Принципијелно нема га ни Сенат, али Сенат може да успори одлиц новца према Украјини, но како он неће бити у рукама Републиканаца тако одлив новца неће бити угрожен. Чак и да су републиканци већина  у Сенату, сумњам да би се та давања ублажила, рекао је уредник Сербијан тајмса, који је из Чикага путем онлајн видео везе говорио у емисији Реч канала Резервни положај.  

Како је рекао, прави циљ је продати што више оружја Украјинцима и задовољити апетите војно индустријског комплекса. 

Упитан да ли је то оружје поклон или је дато у виду кредита који ће Кијев морати да отплаћује, рекао је да је то једним делом поклон.

- Али већим делом то је зајам, кредит, нешто што ће Украјина морати да плати на овај или онај начин. Да ли новцем кога нема или земљом коју има, или погонима, фабрикама, инфраструктуром... Од тога неће имати користи грађани Америке, али ће имати играчи из тих индустријских комплекса – истакао је Ковачевић.   

Он је у вези избора са Сенат констатовао да опет Марикопа одређује судбину избора где су демократе. а овога пута било је сумњиво то што су се тамо квариле гласачке машине. 

- Због Марикопа округа у Аризони Доналд Трамп није подржао Марка Брновића, који је државни тужилац Аризоне, човека нашег порекла, па он није прошао изборе у странци за гувернера. Он је одбио да поднесе тужбу за крађу избора за председника 2020. године. Имао сам прилику да разговарам неколико пута са њим, и по његовим речима доказа за ту тужбу није било. Због тога се Трамп грдно наљутио и отказао му подршку у кандидатури за сенатора – подсетио је урендик Сербијан Тајмса. 

Према његовим речима, Републиканска странка је подељена. 

- Имате вашингтонске републиканце предвођене Кевином Мекартијем, Линдзијем Грејемом, Мичом Меконелом, то су републиканци из Дубоке државе који су повезани разним везама и нитима са демократском већином, са великим компанијама, нафтним компанијама, војно индустријским комплексом. Они су били опозиција Трампу и док је био на власти, иако су формално део исте републиканске партије – објаснио је Ковачевић. 

Он је навео да демократски медији сада праве климу нетрпељивости и сукоба између Доналда Трампа и гувернера Флориде Де Сантиса, који такође жели д ас екандидује за председника, са намером, „ако не да спрече Трампа да се кандидује за председника, онда барем да га дезавуишу као неког ко прави штету републиканцима“. 

КОвачевић је рекао да не верује да ће Џо Бајден изгурати преостале две године као председник. Као кандидат за председеника Америке испред демократа, казао је да се помиње супруга бивше председника Барака Обаме. 

Говрећи о Илону Маску, рекао је да је он заиста ослободио твитер и да већ сада има више слободе. 

- Али та слобода је више заглушена овом буком неких назови познатих америчких полухероја, глумаца и јавних личности, који су напустили твитер и не желе више да ту бораве због онога што ради Илон Маск. Међутим, можемо сматрати Макса размаженим милијардером који испуњава себи жеље, али не можемо оспорити његове јавне наступе и назвати их лицемерним. Он има довољно новца, не зависи ни од кога и исказује своје мишљење. Његова је одлука да ослободи твитер, да буде мање цензуре и то свакако треба подржати – сматра уредник Србијан тајмса. 
Како истиче, било би добро када би на свим социјалним мрежама људи могли да изаберу шта се по њиховим стандардима слаже са истином, „а не да то раде неки „независне“ фактчекерске компаније, за које после откријете да их воде уредници Си-Ен-Ена или људи блиски администрацији Џоа Бајдена“. 

- Зато се не бих сложио да су све играчи истог газде и да је Дубока држава смислила неки паклени план да поједини замајавају људе и глуме неку опозицију – закључио је Ковачевић. 

Опсежан извештај стања на фронту у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА