Најновије

''Приче о уласку Косова у УН су плашење мечке решетом''

Дугогодишњи дипломата Бранко Бранковић оценио је да су приче о уласку Косова у Организацију Уједињених нација "плашење мечке решетом" и да је то док постоје овакве УН немогуће, преносе Новости.

Грачаница (Фото: Јутјуб)

"Уверен сам да Руси и Кинези то никада неће прихватити и да ће уложити вето у Савету безбедности. У том телу имамо пет сталних и десет несталних чланица, међу којима су и земље које не признају Косово. Немају ни двотрећинску већину у Генералној скупштини. И када све то ставите на тас, прича о чланству у УН је утопија. Да би урадили нешто по питању чланства, мора да се мења Повеља УН. За то је такође потребна двотрећинска већина, па је и тако јасно да су у питању празне приче", објашњава Бранковић.

Бранковић додаје да се годинама бавио дипломатијом и да никада није неозбиљније ствари доживео у међународним односима, као када је реч о Косову.

"Сви знају да Косово не може да буде држава. Са друге стране, после случаја Украјине где се Европа опекла, али и други делови света, ништа више неће бити исто, јер је јасно да доминација и командна политика САД више не постоје. Европи више после свега треба Србија у ЕУ, него што нама треба Европа", истакао је Бранковић.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА