Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ ОДАО ЛОКАЦИЈУ НАТО ТРУПА У УКРАЈИНИ: Сви чекају одговор Русије

Државе чланице НАТО-а имају своје војнике стациониране у амбасадама у Кијеву који обављају саветодавне функције, рекао је генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг за Ем-Ес-Ен-Би-Си њуз.

На питање шта мисли о иницијативи за слање трупа у помоћ кијевском режиму, Столтенберг уверава да нема планова за борбено ангажовање НАТО-а на украјинској територији.
- Немамо планова за било какво борбено присуство, али наравно, неколико НАТО савезника има униформисане мушкарце и жене који се налазе у амбасадама како би давали савете - рекао је Столтенберг.

Како је нагласио, морају се правити разлике између "униформисаних особа које могу бити присутне и присуства борбених снага".

Ова изјава је уследила након што је портпарол Пентагона генерал-мајор Пет Рајдер рекао "Политику" да САД разматрају распоређивање више саветника у својој амбасади у Кијеву. Према његовим речима, они не би учествовали у борбама, већ би саветовали и подржавали украјинску Владу и војску.
Према писању медија, особље би могло да има задатак да води логистику и помаже у одржавању система наоружања које испоручује САД.

Иако су француски председник Емануел Макрон и неколико других европских лидера одбили да искључе могућност слања трупа на територију Украјине у будућности, блок је до сада тврдио да није директан учесник у сукобу.

ХАОС НА ГРАНИЦАМА РУМУНИЈЕ И МОЛДАВИЈЕ: Уследила жестока реакција служби

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА