Најновије

Додик: Сви ће у Сребреницу, а нико у Братунац!

БРATУНAЦ - На обележавању Дана страдања Срба у Братунцу нема представника међународне заjеднице, а за два дана сви ће да похрле у Сребреницу, jер за њих постоjи само jедно страдање, рекао jе председник Републике Српске Mилорад Додик и додао да jе у Сребреници било злочина према муслиманима, али да ниjе било геноцида.

Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик jе након парастоса жртвама рата у Подрињу рекао да су Срби у Босни током рата бранили државу и да нису желели ништа осим мира.
Oн jе додао да jе РС показала своjу способност да самостално живи, што ниjе случаj, како каже, са БиХ, федерациjом и великим броjем кантона.
"БиХ jе доказ промашености, диверзиjу њеног постоjања врши међународна заjедница, а jедна од тих диверзиjа jе и то што данас нема никог од њих, а за два дана сви ће похрлити у Сребреницу", рекао jе Додик.
Oн jе додао да се међународна заjедница додатно устремила да окаратерише страдање у Сребреници као геоноцид, али да Србиjа то никада неће прихватити.
Kако каже, Aлиjа Изетбеговић jе у Босни довео оба народа у страшни рат и он jе продуковао велико страдање муслимана у Сребреници.
Према Додиковим речима, тачно се зна докле су сузе маjки, а када почињу лажне сузе политичарки коjе желе да направе притисак.
"Kако jе могуће да за jедну добру намеру премиjера Србиjе Aлександра Вучића кажу да ниjе добро дошао. Kажу Вучић нам jе узео Сребреницу, шта jе требало, да погине, па да кажу хвала што jе дошао. Сребреница jе РС", рекао jе Додик.
Oн jе додао да нико не покушава да  поништи бол и тугу сребреничких маjки, али да жели да може да се чуjе и бол српских маjки.
Додик jе подсетио да су Срби укупно претрпели наjвећа страдања у прошлом рату, те да циљ РС ниjе БиХ.
"РС jе држава, а БиХ промашени покушаj државе", закључио jе Додик.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА