Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Тко се боји Вука још (Једночинка)

У старој Грчкој, Ελλάδα, по археолошким налазима, вучић, λύκων, је био симболи мира, σιωπή, и економског напретка, οίκος . Митологија вели да су овце, πρόβατα, најчешће акламацијом бирале неког вучића да их штити што је истицано као примјер напредне атенске демокрације, Δημοκρατία,. На једној античкој вази се види стадо оваца које се тискају и задовољно мекећу око ове младе звијери, κτήνους, са великим очњацима обојеним у црвено, која се, изгледа овцама повремено гостила.

Емил Влајки (Фото: Правда)

Пише: Емил Влајки

Српским небом лети једноглави њемачки орао, чист аријевац међу птицама грабљивицама, емисар садашњег неонацистичког Рајха. Кљун и канџе му се црвене од крви; управо се најео неке стрвине заражене мајмунским вирусом. Опажа велико стадо оваца које се бијели, а међу њима свог приврженог познаника вучића који скакуће и виче: Ја сам нови Вебер, ја сам нови Вебер. Пикира као штука која је својевремено бацала бомбе на Београд и приземљује се тик поред повелике, млађахне звјерчице.
Орао: Хајл Хитлер! Ова Србија је чудо. Једина земља на свијету гдје овце бирају вукове да их воде. То ни Орвел није смислио.

Вучић: Добро дошао! Што се чудиш? Све је било потпуно демократски. Овце су одушевљене са мном, и већ ме по други пут бирају за предсједника. Веле да им наносим мање штете него остала српска звјерад. Поједем их свега неколико тијеком мандата. Него, да ти испричам што сам све урадио на економском плану. Такви успјеси су запањили највеће свјетске финанцијске институције. И у доба короне смо имали највећи економски раст у свијету. Припремам се да са патријархом уведем у православље протестантску етику. То ће бити права духовна симбиоза без оних кроатише католичких усташа.

Орао: Добро српски Веберу, честитам ти. Али нисам дошао ради тога. Мој фирер, Шолцус, хоће да се коначно опредијелиш око неких важних европских питања, ако стварно желиш да уђеш у ЕУ.  

Вучић: Не знам на што мислиш. Све сам испунио што сте тражили, чак и више од тога. Гласавши у ОУН да је агресор на јадне Украјинце, озбиљно сам наљутио сибирског медвједа с којим сам у религијском и етничком сродству. Чак сам и оног вашег Шмирта кога нитко није изабрао, подржао, противно међународном праву, као високог представника у БиХ. 

Орао: Санкције, санкције, Русима -  вучићу, ниси урадио оно што је за нас најважније.

Вучић: То је смијешно. Какве наше санкције сибирском медвједу, као кад би га комарац убо.

Орао: Не прави се глуп јер је наше стрпљење при крају. Ти си једини у Европи који то није урадио. А присјети се што смо све за тебе учинили. Сваки час нешто инвестирамо код тебе. Отварамо за твоје овце нова радна мјеста. Примамо их код нас хрпимице иако нису аријевци и плаћамо их баснословно. Ако нас наљутиш, повући ћемо све инвестиције и истјерати твоје стадо из нашег Рајха. Србија ће се наћи у колапсу и ове твоје мирољубиве овчице претворит ће се у гору звјерад од тебе. Објесит ће те за…, мислим наглавачке. Ферштензи!?

Вучић: Ја вол, ја вол. Увијек ћу вам за ова доброчинства бити захвалан. Данке Дојчланд. Али и ти мораш схватити, ако нам сибирски медвјед ускрати гас, све ће у овој земљи стати, а твоје ће инвестиције и творнице отићи до ђавола.

Орао: Ми ћемо то рискирати. Ниједна жртва за нас није велика када се ради о томе да се уништи руски медвјед. Ако буде требало, поново ћемо умарширати у ту агресорску земљу препуну нељудских бића, славенске гамади, моралних наказа! Осветит ћемо наше узвишене претке. Хајл Хитлер!

Одједном се појављује амерички гризли, висок преко два метра, сивкасте боје коже, тежак шесто килограма и са канџама од једанаест центиметара.

Гризли: Дошао сам из Кијева гдје сам испланирао тактику нациста против руског агресора. Овдје сам јер знам да си врло интелигентан и сензибилан. Једино што лоше мислиш, мој драги пријатељу, вучићу, и страхујеш без разлога. Вебер, који ти је економски узор, је застарио јер није знао за америчке неисцрпне пљачкашке могућности, за Вол Стрит и за неограничено штампање долара. Имамо ми и природне ресурсе Ако ти она олупина од сибирског медвједа заврне гасну славину, ми ћемо ти гас довести ђамбо ђетовима и танкерима до наше НАТО базе у твојој братској Црној Гори. Имат ћете још више гаса него сада.

Вучић (скроз скептичан): Да, наравно. Прави си друг. Андрстуд!
Орао (фрустрирано): Ти си Гризли, широке руке када се ради о обећањима. И нама си обећао масовно снабдијевање гасом ђамбо ђетовима и танкерима. Нигдје ни једних, ни других. Мора да си авионе послао у Украјину гдје их је руска артиљерија средила, а танкере су ти вјеројатно заплијенили Кинези због неисплаћених камата на ваше државне, вриједносне папире које су они купили. И Украјинцима си као и нама свашта обећавао када си их гурнуо у рат. А сада, још мало, па ће безувјетно пропасти. Украјина након три мјесеца рата изгледа горе него моја Њемачка приликом капитулације у Другом свјетском рату. И нас ћеш економски уништити. Натјерао си нас да наметнемо санкције твом сибирском двојнику, а испада да смо те санкције сами себи наметнули.

Гризли(пун себе, тријумфално  и у делирију; ужива када над другима исказује своју моћ): ХА, ха, ха! Ви сте прошлост. Све ћу вас уништити вас европске педере. И вас Србе, малу проруску гамад, и вас Нијемце, лажне аријевце, и читаву јебену, декадентну Европу која је утонула у патетично самосажаљење и ропски ради све што зажелимо. Гдје ми оком, ви скоком. Направит ћу од ваше Уније концентрациони логор безопасних умоболника који неће знати ни којег су спола. Смрзават ћете се без горива и хране и  јести нам из руке. Горе ћете проћи од оних у Аушвицу.

Гризли наново(види да се занио, па се вади): Ха, ха, ха. Ја сам се, наравно, шалио. Добро сам вас испрепадао, зар не? Баш сам духовит! Па ми смо савезници. Што се не смијете заједно са мном?

Орао(ван контроле, не може се суздржати. Несвјесно, зарио је канџе у неку српску овчицу и кљуном јој разбија главу. Обраћа се Гризлију): Ти прљава Годзило, идиотски чувару крава, без хисторије и културе, гросе швајн, ни енглески још ниси савладао. Твој каубојски нацизам којег спроводиш по свијету је срамота за сваког поштеног аријевца. Да није било наших научника који су код тебе пребјегли и помогли ти да добијеш Други свјетски рат, сада би још увијек гањао бизоне по прерији, пушио лулу мира са Индијанцима и линчовао црнце, једину истинску забаву коју познајеш.

Изненада, из затвореног неба за руске летјелице, стуштио се на овај скуп, на приватној суперсоничној ракети, сибирски медвјед. Два метра висок, осамсто килограма тежак и са канџама дугим девет центиметра. Види се, да је добро расположен.

Сибирски медвјед: Сјајно, сјајно. Волим кад сте толико јединствени, ви Европљани и Американци, да желите једни другима очи ископати.

Гризли: Што се то тебе тиче. Ми, овдје, смо савезници и можемо ријешити наше спорове без тебе.

Сибирски медвјед: Рјешавајте што год хоћете, али вучић није с вама.

Гризли и Орао се истодобно обраћају вучићу: Јеси ли с нама?

Вучић мудро: Ја сам са свима који желе добро мом стаду и мојој земљи, наравно, укључујући с Косметом. Него, чујем неку буку. Сигурно су се неке овце гадно потукле, највјеројатније око хране. Откада су уведене санкције, све је поскупјело за скоро педесет посто. Моје овце су на рубу сиромаштва и често се свађају. Господо, искрено жалим, али морам вас напустити. Видимо се ускоро.

Вучићје потпуно сам. Дрхти од претрпљеног стреса. Говори сам себи: Овај пут сам се извукао, али сваки слиједећи пут ће бити још гори. Немам више маневарског простора. Који ме је ђаво натјерао да се поново кандидирам. Све су најлошије алтернативе отворене. Под присмотром сам тајних служби. Ако ме не среде Американци, средит ће ме Руси. Ако ме не среде ни једни ни други, средит ће ме моје властито стадо.

У даљини се чује пјесма хора оваца: Наш вучићу, ми ти се кунемо, да са твога пута не скрећемо.

Copyright Емил Влајки

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА