Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: У сусрет геј паради у Београду

Ово је репродукција предавања одржаног 1989. године на Јелу, у Њу Хејвену, САД, гдје сам био гостујући професор. Пошто сам хватао биљешке, тексту сам дао литераран облик. Предавање је одржала Тилда Коен (име и презиме измијењени), тадашња предсједница Свјетског удружења ЛГБТ популације. Особа која је одржала предавање, била је Рускиња која је као лезбијка била малтретирана и силована од стране полиције бившег СССР-а. Њезин говор је био толико радикалан, првенствено анти мушки интониран, да би се сваки нормалан човјек препао слушајући је. Ово је доказ како једна идеја која, утопијски проматрано, има хумани карактер, може прећи у своју нељудску супротност. Наравно, овај појединачан примјер који подсјећа на радикални феминизам, ни на који начин не одражава ставове ЛГБТ популације. С друге стране, има доста истине у њеној причи о досадашњој патријархалној владавини мушкараца („мачо цивилизација“). Да ли због тога хетеросексуалност мора сићи са свјетске сцене као владајући сполни однос?

Пише: Емил Влајки

Једне вечери, моје пријатељице, Мајра и Ана, натјерале су ме да присуствујем, како су тврдиле, изузетно важном предавању о напорима геј популације да се домогне слободе у садашњем репресивном свијету. Предавач је била Тилда Коен, предсједница Свјетске ЛГБТ федерације, са врло чудном темом: ‘Нови свјетски поредак’.

Вјеровао сам да ће то бити једна досадна вечер, али сам се преварио.

Предавање се одржавало у огромној сали једног спортског центра који је био дупке пун. Посвуда су се вијориле заставе дугиних боја. На високо уздигнутим транспарентима, видио сам да су неки међу присутнима из разних европских земаља. Модератор је најавио Тилду Коен као Рускињу која је била приморана побјећи из властите земље зато што је била геј активисткиња.

Када се појавила, те са увећаном сликом на видео-биму, у дворани, у којој је било већина жена, настао је мук. Сви су, једноставно, били задивљени њеном љепотом која је надмашивала све што је Холивуд икада могао да понуди. Мене је, особно подсјећала на Софију, главни женски лик из романа ‘Да Винчијев кôд’, која је потицала из лозе дјетета зачетог од Исуса Криста и Марије Магдалене. Стајао сам као опчаран све док ме нетко није уштинуо за руку.

- У што си бленуо, упитала је Ана?

Двораном је одјекнуо пљесак.

Када је проговорила и поздравила нас, глас јој је био дубок и примамљив са лаганим, меким, руским акцентом. Међутим, оно што сам чуо док је, након тога, одржала говор, оставило ме је у тоталној невјерици. Садржај је био толико нерационалан, луђачки, неспроводљив, барем сам тако вјеровао, да сам се питао да ли је ова Тилда нормална и да ли је, поред тога што је лезбијка, уједно и наркоманка. Што је најљепше, људи су јој читаво вријеме, френетично аплаудирали. Али, најбоље је да вјерно репродуцирам најважније моменте њеног излагања.

Ми смо пупољци дугиних боја, почела је. Хиљадама година нас је једна кромосомски дегенерирана популација, мушкарци, тлачила, није нам дала да се развијемо у прелијепе цвјетове. Јер сви знате да су два X кромосома женска, а да су мушкарци напола жене пошто имају један X и други Y кромосом.

Прије него наставим, једна напомена. Сви који сте, поред нас лезбијки овдје присутни, представнице феминистичких покрета, гејеви, као и они који се још увијек не могу одлучити што су, такозвана ‘би’, без идентитета, популација, сви сте ви, једни стварно, а други суштински гледано, жене. Неке су, дакле, од вас у мушком тијелу, али се осјећате као жене. Ви то знате, тако се понашате, и желим да нас подржите, да се све међусобно подржимо у нашој борби да из пупољака израстемо у цвијеће (громак, дуготрајан аплауз).

Нажалост, а природа је тако хтјела, мушкарци су нам кроз хисторију били потребни за одржање људске расе. Без њих се није могла одвијати репродукција. Али, данас нам они више нису потребни као ни оних десетак центиметара њихових црвуљака на које су толико поносни. Потребно нам је само њихово сјеме за ванматерничну оплодњу, па чак ни то, јер се у данашње доба можемо клонирати из наших властитих станица. А што се вођења љубави тиче која се код њих своди на учесталу бруталну пенетрацију, боље је да се, ми жене, међусобно волимо јер смо у љубави далеко њежније и маштовитије од њих.

Мушкарци су једна дегенерирана, самоубилачка врста. Фројд је за њих рекао да посједују инстинкт самоуништења. Читава њихова повијест је повијест ратова, а данас, пошто су још увијек на власти, пријете уништењем читаве планете разорним нуклеарним оружјем (аплауз и звиждуци).

Срећом, у садашњој декадентној цивилизацији Запада, они су нам несвјесно дали нека политичка права, и спремни су да та права ојачају кроз инструменте као што су ‘политичка коректност’ и ‘нова људска права’.

Али то није довољно. МИ ЖЕНЕ, да бисмо очували људску расу, морамо превентивно дјеловати против мушке глупости, против кућног насиља којег смо већ тисућама година жртве, и против њихове самоубилачке ратоборности. Зато су нам права, која нам сада дају, крајње недовољна. Да би њихову планету мајмуна претворили у планету цвијећа, њежности и еколошке равнотеже, да би наша дјеца живјела, не у страху, већ у миру и просперитету, ми морамо имати власт, морамо преузети власт (огроман аплауз).

Морамо, с једне стране, искористити оно мало слободе што нам мушке бирократе дају и то што више учврстити. Многи предсједници држава, влада и великих компанија, као и челници у старим и новим медијима, у култури, образовању, спорту и другдје, су жене, и наши су, да тако кажем, инсајдери. С друге стране, морамо употријебити све оне прљаве начине насилног, нељудског дјеловања које су мушкарци кроз хисторију до максимума усавршили. Поред тога, нужно је да постанемо једнако лукави и подмукли као они.

Другим ријечима, морамо елиминирати, првенствено политички, а у крајњој нужди и на сваки други начин, све оне индивидуе на кључним позицијама који се супротстављају нашим тежњама, и замијенити их нашим људима. То морамо радити строго професионално, без икаквог сажаљења и сличних емпатијских и других емоција ако желимо да са сигурношћу сачувамо нашу будућност. Посебно се морамо борити и против оних жена које су слијепе код очију и које желе, као покорне ропкиње, одржање мушке владавине.

Тајне организације за нашу борбу су већ посвуда оформљене.

Повишен, лоше артикулиран мушки глас, особе која је, очито, била „под гасом“, прекинуо је њен говор.

- Ушути већ једном руска курво. Све сам о теби сазнао. Волиш груби секс, а онда то приказујеш као силовање. Мора да си се зажељела правог мушкарца чим овако причаш. У мене можеш имати повјерења. Задовољават ћу те читаву ноћ.

Ту је застао, вјеројатно очекујући њену реакцију. Сви су зауставили дах.

Тилди је требало неко вријеме да проговори, као да га је претходно проучавала.

- Видим, по гласу, да имате тежак бронхитис, а пијанство вам је погоршало ситуацију. Морате хитно у болницу, иначе се можете угушити.

Почео се смијати и таман је хтио нешто рећи када се загрцнуо. Покушао је кашљати, али није ишло. Од напора се сав зацрвенио и коначно се срушио. Неки су брзо реагирали, придигли га и тапшали по леђима, док су му други пружили пластичне флашице с водом. Коначно су га извели из сале.

- Јадан човјек. Него да наставим, рекла је Тилда.

Њен мир, разборитост, љепота и исправна дијагноза коју је поставила несретном човјеку, а што је граничило са чудом, учинило је, да су је сви у сали почели гледати као неку врст богиње, жељно ишчекујући наставак говора.

- Можда је, ипак, наш најважнији задатак, брисање из културе трагове мушко шовинистичког наслијеђа, али је то тема која заслужује посебно излагање.
Наравно, све што сам рекла, не значи физичку елиминацију мушкараца. Понашат ћемо се као у људском пчелињаку. Ми ћемо бити матице, а они робови, Опслуживат ће нас и, по потреби, оплођивати. Припитомљени, они нам још увијек могу бити корисни у многочему, могу се, као и кућни љубимци, чак и вољети, може се чак и уживати у сексу с њима.

Али морамо их лишити политичког одлучивања. Док смо ми жене природно јаке, са или без власти, мушкарци без власти су као мала, немоћна дјеца. Мало по мало, њихов број ће се смањивати, посебно хетеросексуалаца, у корист поборника других сексуалних оријентација. Успоредо с тим, треба повећавати банке сперми и у клиникама за оплодњу уништавати мушке сперматозоиде.

Ми у овом часу правимо револуцију у најтемељитијем смислу те ријечи, прву истинску револуцију у повијести; један дегенерирани, мушки облик људског бивствовања мијењамо у здраво, женско ткиво. Од данас смо, ми жене, окосница људског рода, окосница цивилизације. А за све вас једна новост. Сједиште Главног штаба ЛГБТ организације бит ће у Конектикату, о овој држави! 

И да напоменем. Сада, међу нама има сигурно много доушника, полицајаца у цивилу и сличних индивидуа. Али, не бојте се. Мушкарци, који још увијек држе полуге власти, су толико глупи да ће ово вечерас сматрати као сулудо женско брбљање којем ће се подсмјехивати. Нека их још мало. (гласан смијех, непрекидан, вишеминутни аплауз)

Остале текстове Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА