Најновије

АМЕРИКАНЦИ НАМ ПРЕТЕ САНКЦИЈАМА! "Одрекните се набавке оружја од Русије!"

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији поновила је данас да је забринута због чињенице да Србија набавља руску војну опрему и позвала Београд да одустане од трансакција са Москвом које могу да изазову санкције.

Панцир-С1 (Фото: mil.ru)

"Позивамо све наше савезнике и партнере да се одрекну трансакција с Русијом које ризикују покретање санкција према Закону о супротстављању америчким супарницима кроз санкције. Више пута смо изразили забринутост због набавке руске војне опреме у Србији, укључујући планирану куповину система Панцир, са високим владиним званичницима", наводи се у одговору амбасаде за Радио Слободна Европа.

У њему се додаје да Сједињене Државе и Русија имају врло различите визије за будућност Западног Балкана, те да Вашингтон снажно подржава европски пут Србије и њен постављени циљ чланства у Европској унији.

"Москва се активно противи западној интеграцији региона и настоји да спречи решавање етничких тензија, маргинализује утицај САД и ЕУ, и успори или спречи земље Западног Балкана да следе своју, независну оријентацију", истиче се у одговору амбасаде.

Неће бити сусрета представника Београда и Приштине у марту и априлу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА