Најновије

ЧЕШКИ ПРЕМИЈЕР ОБЈАШЊАВА КАКО СТОЈЕ СТВАРИ ЗБОГ КОРОНЕ: Можете да путујете, али нећете нигде стићи!

Чешки премијер Андреј Бабиш упозорио је грађане да се не надају да ће заиста моћи да путују у иностранство, иако је влада као једну од мера које је ублажила, скинула забрану изласка из земље.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Бабиш је рекао да ће путовања бити могућа у теорији, али да ће у пракси изгледати сасвим другачије, јер је међународни саобраћај ограничен, а свака земља има своје мере на граничним прелазима.

"Ми смо морали, према важећим законима, да укинемо забрану путовања у иностранство, али то је само у теорији, практично нећете стићи нигде. Неће вас пустити у Хрватску, мораћете да се тестирате на коронавирус у Аустрији...", напоменуо је Бабиш.

Према његовим речима, мера коју је одобрио кабинет намењена је, пре свега, пословним путовањима, тако да компаније могу да пошаљу запослене у иностранство, а у Чешку да дођу представници страних предузећа.

Бабиш је рекао да не може да замисли како ће неко платити више од 100 евра за тестирање како би отишао у Немачку у шопинг и додао да не жели да спречи грађане да путују, већ их саветује да остану у земљи и новац троше код куће.

Министарство здравља Чешке опустило је режим на границама, али сви они који желе да уђу у земљу, морају да покажу негативан тест на коронавирус који није старији од четири дана.

Прочитајте ОВДЕ   какво је то шок упозорење.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА