Најновије

ВУЧИЋ: Иза нас је најтежа ноћ по броју мртвих! Имамо и ново жариште!

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са члановима руског тима ангажованим на пружању помоћи у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије Ковид-19.

Вучић (Фото: Председништво)

Састанку су присуствовали министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Након састанка, председник Србије говорио је за ТВ Пинк. Он је рекао да је желео да изрази захвалност руском експертском тиму и људима који су три недеље са нама и раме уз раме се боре са нашим стручњацима.

- Они су три недеље са нама и у најтежим тренуцима били су и у Републици Српској. Обишли су 131 локацију, а њихови лекари су помагали нашим лекарима. Они су још једном потврдили наше одличне односе - рекао је Вучић.

Како каже, показали су како се помаже некоме у невољи, и истакао да се у исто време и Русија суочава са озбиљним нападом Ковида-19.

- Они су поново показали колико су велики. Бескрајно сам им захвалан -рекао је Вучић и рекао да ће их одликовати или наградити орденом.

Вучић је рекао да у нашој земљи, у делу медија и политичке квази елите, постоји потреба да се земља потцењује, да се руководство ниподаштава.

Мисле како би Србија требала само да се некоме додворава и да не тражи ништа за своју земљу. Ја сам изабрани председник и мој је интерес да се борим за наше интересе, а не нечије туђе - рекао је Вучић, додавши да се изненадио детињастој жељи неких људи, медија и њихових представника да натерају шефа европске комисије да у мом присуству каже нешто против мене.

Како каже, када нешто ураде добро, захвалимо им се.

- Чуди ме да ти људи мисле да је наш посао да се некоме додворавамо. То само може да ми поправи расположење. Наша борба се заснива на истини и храбрости. Ја представљам поносан народ, народ са историјом и традицијом. То је мој посао, али сам видео да су многи замерили на реакцији - рекао је Вучић.

Како каже, ваљда мисле да је требало да се некоме улизује и додаје да то никада неће чинити.

- Данас шаљемо велику помоћ Италији а уз помоћ кинеских пријатеља успели смо себе да обезбедимо - рекао је Вучић и додао да је држава успела све да обезбеди лекарима и струци како би могли да обаве добар посао.

Како каже, претходна ноћ је била најтежа по броју мртвих.

- Ноћ је била ужасна и то пре свега због онога што се дешава у Нишу - рекао је Вучић.

Он је поновио да је болест као створена да нападне наше родитеље, иако напада и младе, истиче да разара организме старијих људи.

- Ушла је у геронтолошки центар у Нишу и направила нам је помор. Све их је више и увек из тог геронтолошког центра -рекао је Вучић и додаје да не може да замисли шта би било да се није водило рачуна о старијима.

Истиче да смо успели да сачувамо животе наших родитеља, додајући да је срећа да се катастрофа из Ниша није догодила још негде.

- Можда би нас више волели да смо им рекли да шетају по цео дан, али ово је за њихово добро и њихове животе. Да би сачували животе људи. Потребно је покажемо велики опрез јер није готово - рекао је Вучић и додао да се ситуација смирује, да је ново жариште Неготин, али да мора и даље да се пази.

Амерички лекар разобличио вештачку панику и лажи о коронавирусу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА