Најновије

ПОДРШКА ПРИЈАТЕЉУ: Српска Десница позива народ да стане у одбрану Лукашенка

Подршка Александру Лукашенку као легитимно изабраном председнику Белорусије је неизоставна, напомиње у свом саопштењу Српска Десница.

Александар Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Додали су да “Србија не сме заборавити да се пријатељи у невољи познају, а да је Лукашенко и више од пријатеља деценијама уназад, у прилог говоре његова братска дела према Србији. Не морамо подсећати, када је реч о светским лидерима, да је он једини који је дошао и слетео под бомбардовањем у Београд 1999. године, током НАТО агресије. Једини председник икада који је Србију изабрао као дестинацију за свој годишњи одмор је управо председник Лукашенко. Тако је приватно повео сина на Kопаоник, не би ли га упознао са лепотама наших планинских предела.”

Па чак и када је Тадићева влада увела санкције Белорусији, Лукашенко није допустио да се тај изузетно штетан потез одрази на дугорочне односе са Србијом. Није чак ни узвратио истом мером. Kада је у питању сарадња Србије и Белорусије, значај исте је огроман. Од наменске индустрије, трговинске сарадње – увоза и извоза, па све до споразума које је Лукашенко иницирао, а од неизмерног су значаја за нашу државу.

Поред легитимитета, да је прави владар говори чињеница да је Белорусија једина земља у Европи која није допустила приватизацију, долазак западне агентуре, масовне отказе и пљачкање сопственог народа. Народ Србије мора знати да они који су нашу земљу хтели да униште, покушавају исто у Белорусији. Срамотној пропаганди и лажима, морамо стати на пут, подржати братски народ и бити активни у овој борби за истину. Србија има мали број правих пријатеља, а један од њих је доказано Александар Лукашенко – једини легитимни председник Белорусије, тврде из ове странке.

Српска Десница апелује на Србе да гласно пруже подршку пријатељу у одбрани народне воље, демократије и суверенитета Белорусије.

Они подсећају да смо и ми сами били жртва државног удара 2000. године и потоње пљачкашке приватизације која је уследила и масовног претварања радног народа у технолошки вишак и жртве транзиције. Поучени својим искуством треба да у свакој прилици поготово путем интернета јавности у Белорусији, али и целом свету поручујемо да је мир и успех за народ Белорусије могућ само одбране ли победу Лукашенка и сачувају своју државу сувереном.

Да живи српско-белоруско братство. Пријатељ се препознаје у невољи. Одбрана суверенитета државе је мост сарадње слободних нација. Живела Србија! Живела Белорусија! Рекао је Миша Вацић, председник Српске Деснице.

Шта садржи документ који је Бањалука дала Београду, сазнајте ОВДЕ!

Извор: nacionalist.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА