Најновије

НОВА ПРЕВАРА?! Вучићева власт у кризи, чим обећава легализацију пред изборе! А зашто су укинули укњижење за 100 евра?

Увек свака власт када је долазила у кризу пред изборе, увек је најављивала легализацију објеката, јефтина легализација, једноставна, само да људи гласају. Међутим, то буде док се заврше избори, и онда све Јово наново. Ја сам донео добар Закон о укњижењу, и месец дана пошто сам отишао, они су то променили, и Зорана уводи Закон о озакоњењу – рекао је за Правду Велимир Илић, председник Нове Србије, реагујући на изјаву Александра Вучића да ће ускоро уследити измене Закона о озакоњењу објеката које ће поједноставити поступак легализације тзв. „дивље градње“.

Велимир Илић (фото: Јутјуб)

Илић подсећа да је по његовом закону укњижење једног објекта коштало 100 евра.

- Тај Закон о озакоњењу, мора неко опет да пита некога, да тај неко кога питате, да га почастите, то је корупција. Они неће да уведу систем да се нико не пита, моли или чашћава, да то буде добардан, хоћу да упишем објекат, има сателитски снимак и крај приче – истиче Илић.

Он указује да би сви плаћали порез на непокретност, када би се све увело у катастар.

- Не знам коме то смета. Ако је хтело да се уради честито, није требало ни да се мења у неким прошлим владама. Људи не могу да продају, не могу да наследе имовину. Имам у комшилуку случај, баба умрла има 25 година, без наследника, нико није пријавио ни смрт, станови продати, и неко је послао рачуне, долазе извршитељи... То је један тотални јавашлук. Знам за деду који је умро пре 50-60 година, објекат се још води на њега – вели Илић и додаје да је потребно да се једном за свагда реши та ситуација са легализацијом објеката.

Према његовим речима, ко жели да ради нечасно, “одговара му јавашлук у држави и не одговара му ред“.

- Све што више уводимо дигитализацију, све су већи редови и чекања. Чачку не могу ни један папир да добијем, све мора преко Београда. Увели су чекаче, занимања, он вам уступи место за 1500 или 2000 динара, колико се исценкате – пожалио се Илић.

Вулетић открио истину о Вучићу, колико је дуго студирао, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н. Булатовић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА