Најновије

Лето уз најбоље књиге: "Пчелици" награде за најбољу едицију и дечју књигу

Како да ваши малишани проведу лето? Најбољи пријатељ је свакако књига а у понуди издавачке куће "Пчелица" пронаћи ћете за све узрасте по нешто. Поред тога што се могу похвалити престижним наградама, едукативне али и забавне књиге, пропраћене сјајним илустрацијама, њихов су заштитни знак. Лето су обележили многи новитети који ће одушевити најмлађе али и родитеље.

Фото: Пчелица

Издавачка кућа "Пчелица" је добитник чак две награде на Међународном сајму књига „Трг од књигеˮ, који је у Херцег Новом одржан по 19. пут. Едиција Знамените Српкиње из пера књижевница за децу добитник је Награде за најбољу едицију, а роман Угљеше Шајтинца "Биће једном" проглашен је најбољом дечјом књигом тек завршеног Сајма у Херцег Новом.


Ово није прва награда за роман "Биће једном". На овогодишњем Сајму књига у Новом Саду овај Шајтинчев роман је проглашен најбољом књигом у области књижевности за децу у 2020. години.

С друге стране, едиција Знамените Српкиње из пера књижевница за децу је обиман и за националну културу важан пројекат илустрованих биографских књига који окупља најзначајније српске књижевнице за децу. 

Извор: Правда
  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА