Најновије

Америчке специјалне поморске снаге припремају се за хибридни рат против Русије и Кине

Америчке поморске специјалне снаге започеле су припреме за непријатељства против Русије. Ову информацију изнели су новинари америчких медија.

Фоке (Фото: navy.mil)

Последњих година интензитет сукоба Сједињених Држава против Русије и Кине нагло се повећао, с тим у вези Пентагон намерава да преиспита улогу својих поморских специјалних снага. 

Током протекле две деценије, САД су се специјализовале за борбу против тероризма, али у будућности се њени задаци могу променити. 

Према стручњацима, америчке морнаричке фоке (СЕАЛ) су већ почели да се припремају за рат са Руском Федерацијом и НР Кином, извештава издање “19FоrtiFivе”. 

Раније ове године поморске специјалне снаге распоређене су у вежби једне од група носача америчке морнарице. 

“СЕАЛ” су помагали у стратешком извиђању у овим маневрима, и били су очи и уши америчке морнарице. Све ово указује на намере војне команде да користи елитне јединице у глобалној борби против геополитичких противника.

Претпоставља се да ће поморске специјалне снаге бити пребачене на непријатељске обале, где ће елитни ловци америчке флоте изводити саботаже, блокирати инфраструктурне објекте, и прикупљати обавештајне податке.

“Поморске специјалне снаге морају нанети пустош непријатељској територији, и на тај начин политичким лидерима омогућити да дипломатски утичу на своје противнике”, кажу аналитичари.

На обали Русије и Кине налази се приличан број великих градова, војних и политичких центара две земље. Они би требали постати главна мета америчких поморских специјалних снага.

Пентагон разуме да ће ниво отпора Русије и Кине бити много већи од свега, са чиме се америчка војска већ раније суочила. С тим у вези, Пентагон тражи могућности за ефикасније коришћење ресурса којима располаже, укључујући и специјалне снаге.

Оно што је октобар 1917. био за царску Русију, то су ови призори из Кабула за САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА