Најновије

ИСТОРИЈСКА БЛАМАЖА ХРВАТА УСРЕД ЗАГРЕБА! Шериф понизио Динамо и отишао у Лигу шампиона!

Након Тираспољских 3:0, Шериф је одолео Динаму у Загребу 0:0 и пласирао се у групну фазу Лиге шампиона.

Шериф понизио Динамо (Фото: Јутјуб)

Историја у Загребу, две историје у Загребу! Динамо ће дуго памтити овакву бламажу, хрватски шампионе је након врхунске такмичарске године за нама полуфинала Лиге Евопре имао највише могуће амбиције, али је Шериф усред Хрватске задао фаталан ударац чети Дамира Крзнара. Са друге стране, Молдавија ће по први пут имати свог представника у групној фази Лиге шампиона, будући да је на Максимиру после 90 минута било 0:0!

Бајковито лето за Молдавију, Тираспољ и Шериф! Молдавци су редом рушили фаворите, спречили балкански дерби пошто су савладали у двомечу Црвену звезду. Били су прежаљени пред дуел са Динамом, али су у свом дому срушили хрватског шампиона са 3:0, а потом преживели Максимир и ушли међу европску елиту. 

Шериф је поново био равнопараван ривал са Динамом, јесте хрватски представник много више имао лопту у поседу, претио у много наврата, али ни Молдавци се нису повукли. Атанасидис је бранио све, а високи везиста Димитрос Коловос одиграо још једну "докторску" утакмицу! 

Јуриј Вернидуб поново је надмудрио Крзнара, Шериф је поново показао да је неко озбиљно селектирао тим и направио праву фудбалску војску против које неће бити лако никоме у групној фази. Клубови из Лиге шампиона биће у прилици да доживе несвакидашње гостовање у Приднестровљу, непризнатој држави која се 1990. године отцепила од Молдавије.

Претио је Динамо у већем делу меча, Бруно Петковић је био највише пута у прилици да савлада Атанасидиса, али је грчки голман био несавладив. Са друге стране, у 93. минуту могао је Траоре да додатно понизи Хрвате и савлада Ливаковића, али је голман репрезентације био на висини задатка и сачувао образ свом тиму. 

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА