Најновије

Александар Вучић: Лицемерни издајник, слаже лаж на лаж и превару на превару

“Косово (Приштина) се сложило са једногодишњим мораторијумом на тражење чланства у међународним организацијама. Србија (Београд) се сложила са једногодишњим мораторијумом на кампању за повлачење признања и уздржаће се од слања формалног или неформалног захтева било којој нацији или међународној организацији да не признају Косово (Приштину) као независну државу. Оба споразума о прекиду ових активности одмах ступају на снагу. Председник Александар Вучић, 4 септембра 2020“.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Давор Калајжић,пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника УНМИК-а

Тако гласи претпоследња тачка противуставног и противзаконитог „Вашингтонског споразума“ који је пре тачно годину дана потписао Александар Вучић у присуству Трампа и Хотија.

Ових дана, са Бледског стратешког форума стиже Вучићево лицемерно и лажљиво пренемагање које се своди на то да Србији следе тешки дани, јер ето, „Приштина“ од 4. септембра „одбацује Вашингтонски споразум и креће у кампању за признање и улазак у међународне институције“. Осим „Информера“ и „ Вечерњих новости“ и други режимски медији објављују овакве насловне дезинформације, јер потези „Приштине“ управо су у складу са Вучићевим потписом на издајничком и противуставном споразуму. А као што из горе цитираног споразума видимо, не ради се првенствено о „Приштини“, већ је Вучић прерогатив и првенство државног ентитета дао и потписао „Косову“.

Без уставних и законских овлашћења, зарад личне користи, Александар Вучић упустио се у једносмерну авантуру признавања лажне државе „Репубљик Косова“. Сад се прави луд и невешт, глумећи мученика који треба да вади кестење из ватре за оно што су тобоже урадили претходници му. Слаже лаж на лаж и превару на превару. Наводно, Куртија на Бледу нико није зарезивао, а заправо Курти је био званично позван и представљен као председник Владе „независне Косове“ и говорио је првог дана на свечаном отварању, од 17:25 до 17:35, десетак минутра, колико су времена имали и остали панелисти на тему – „Будућност ЕУ – проширење“. Вучић није напустио форум у знак протеста, остао је сагласан.

Бледски форум показао је колики је степен светски препознате аутократије у Србији. На Форум су позвани неких петнаестак председника Влада, што садашњих, што бивших и само два председника држава, Србије и Бугарске. Видео линком укључила се и Молдавија. Теме форума биле су искључиво везане за поступања из домена влада, али свима је познато да у Србији Вучићев ауспух нема и не уме ништа да каже, а и не пита се, па је тако позван Шеф.

А Шеф је благоизволео да се досети како Србија тешко да ће ући у ЕУ и притом поновио да морамо да се договоримо са „Косовом“, јер наводно од тога све зависи. Тај редослед је наравно пресна лаж, јер Косово је 35-то и последње приступно поглавље, а одлучују претходних 32.,од којих су само два затворена. Шеф је заборавио да у ЕУ може да се уђе тек када су дефинисане спољне границе, а Србија има отворена гранична питања са нпр. Хрватском и тешко да их може решити. Ту су и питања несталих и осталог што Хрватска потражује и чиме ће блокирати чланство Србије, а да не говоримо о НАТО чланству и увођењу санкција Русији. Наравно, не треба сметнути с ума да у време трајања Форума, супротно Резолуцији 1244 и уз прећутну сагласност Александра Вучића, САД присилно насељавају територију Србије наводно американизованим Талибанима, у првом таласу њих око 2000. Ново насилно мењање етничке структуре становништва на АП КиМ пролази ћутке од сектопартије и братомафије.

Све у свему, Бледски стратешки форум послужио је Вучићу за пласирање гомила глупости којима жели да прикрије издају и криминалне афере које га оптерећују. То му није успело, јер је све остало забележено на папиру, а Интернет не опрашта, па чак ни када је режимска машинерија стављена у пету брзину и под војничку шатру, уз микрофон и разглас.

Талибани направили конвој од америчких оклопних возила а онда су побуњеници активирали руски Т-62М. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА