Најновије

Чувени турски дронови “Бајрактар ТБ2” повучени из Сирије – Постали бескорисни јер су им Руси прочитали кодове

Ера турских дронова Баjрактар ТБ2 у Сирији је дошла до краја.

Бајрактар (Фото: Јутјуб)

Упркос изјавама турског ресора одбране да су беспилотне летелице Баjрактар ТБ2 извели прави геноцид над руским системима ПВО у Либији и Сирији, употреба ових дронова је обустављена.

Иако се у стварности губици ових дронова процењују на више од 50 јединица, постало је познато да је турска војска неочекивано прешла у Сирији на употребу беспилотних летелица АНКА-С.

Ови дронови се користе само у областима које контролише сиријска војска, што значи да Анкара схвата да су беспилотне летелице Баjрактар ТБ2 сада приоритетна мета сиријске ПВО.

Према бројним претпоставкама, сиријска војска примила је од Руса потписе турских јуришних беспилотних летјелица и сада их несметано прати, спремајући се да нападне дронове у случају најмањег наговештаја провокације.

Са дроновима АНКА-С ситуација је нешто другачија – раније ове беспилотне летелице практично нису коришћене у Сирији, што донекле отежава процес њиховог уништавања, међутим, како стручњаци примећују, ово је још увек питање времена када ће им руски експерти скинути кодове и тренутно Анкара пружа могућност сиријској и руској војсци да се обуче у уништавању ових циљева.

Раније је објављено да су беспилотне летелице АНКА-С уочене изнад Тел Рифата, Камишлија, Рас ал-Аина и других пограничних градова Сирије, што би требало да буде мета турске војне операције, што је Ердоган раније најавио.

Снимке огромног теретног брода у пламену погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА