Најновије

ШЕФ КИНЕСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ У СРБИЈИ: Ванг Ји стигао у Београд

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји стигао је данас у Београд где се састао са премијерком Аном Брнабић.

Ванг Ји (Фото: РИА Новости)

Госта из Кине на аеродрому "Никола Тесла" дочекао је претходно шеф српске дипломатије Никола Селаковић.

Председник Србије Александар Вучић састаће се са кинеским званичником сутра у Палати Србија.

Дачић: Добри односи са Кином

Односи између Србије и Кине су традиционално добри и упркос свим препрекама последњих година достигли су потпуно нови ниво, закључено је на данашњем састанку председника Скупштине Србије Ивице Дачића и министра спољних послова Кине Ван Јиа.

Дачић је изразио велику захвалност Кини на помоћи коју је током претходне године упутила народу Србије због кризе изазване пандемијом и истакао да је несебична помоћ коју Кина наставља да пружа прави доказ стратешког партнерства и пријатељства наше две земље.

Ји је рекао да његова посета представља још једну потврду пријатељства две земље, а захвалио је Дачићу на доприносу који је на својим претходним функцијама дао развоју добрих односа Србије и Кине, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Дачић се захвалио и на принципијелној подршци Кине у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, а истакао је заинтересованост Србије за даље интензивирање политичког дијалога на највишем и високом нивоу, као и за унапређење сарадње у различитим областима.

Када је у питању рад парламената, Дачић и Ји су констатовали да билатерални парламентарни односи данас добијају нови замах кроз свеобухватно стратешко партнерство и истакли да се сарадња посланика реализује веома успешно кроз сарадњу Група пријатељства и кроз рад Комисије за сарадњу између Народне скупштине и Свекинеског народног конгреса.

Билатерални састанак министра Николе Селаковића и министра Ванг Јиа биће одржан у четвртак, 28. октобра, у 9 часова, у Палати Србија.

Пре састанка, у присуству двојице министара, биће потписан Протокол о сарадњи два министарства спољних послова.

Шеф кинеске дипломатије ће од 27. до 29. октобра посетити Грчку, Србију, Албанију и Италију.

Шта се спрема на северу Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА