Најновије

Русија навела „америчку слабост“

Америчка стратегија примене санкција ради покушаја притиска на Москву наглашава крхкост позиције Вашингтона у данашњем свету и његову неспособност да толерише здраву конкуренцију, наводи Москва.

Говорећи за "Соловљев лајв", портпарол Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова прокоментарисала је саопштења Беле куће да је спремна да уведе Москви нову рунду санкција ако земља ескалира тензије са Украјином.

„Спремни смо за то. Добро смо свесни шта лежи у основи таквог приступа – њихове неспособности да одрже конкурентност, ако тако виде борбу, видимо здраву конкуренцију легалним средствима“, рекла је она.

Она је оптужила САД да су поставиле ембарго као једно од својих спољнополитичких оруђа и назвала их Ахиловом петом Вашингтона.

„Свесни смо да је ово демонстрација њихове сопствене слабости и они то морају јасно да схвате“, истакла је она.

Изјаве Захарове уследиле су убрзо након што је секретар за штампу Беле куће Џен Псаки изразила спремност Вашингтона да Москви уведе ембарго ако буде потребно усред извештаја западних медија да Русија наводно планира да изврши инвазију на суседну Украјину у блиској будућности.

Говорећи раније у уторак на састанку НАТО-а у Летонији, амерички државни секретар Ентони Блинкен упозорио је да би свака агресија Москве на Кијев могла да резултира „озбиљним последицама“ и оптужио руску војску да спроводи „неуобичајена кретања трупа“ дуж линије разграничења.


Секретар за штампу Кремља Дмитриј Песков раније је осудио тврдње у западним медијима да Русија планира инвазију на свог суседа као пуку „хистерију“ која се распламсава и у англосаксонским и у украјинским медијима. Претходно је рекао да је „кретање одређене наше војне технике или јединица војске преко територије Руске Федерације искључиво наша ствар“ и да не представља претњу по њене суседе.

извор:восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА