Најновије

Руски експерт предвиђа будућност Русије након забране коришћења долара од стране САД

Могући планови Вашингтона да уведе нове оштре санкције против Руске Федерације у вези са одузимањем доларских трансакција не изазивају озбиљну забринутост руског руководства.

Путин и Лавров (Фото: Kremlin.ru)

Познати руски економиста Михаил Хазин дошао је до овог закључка након анализе догађаја који се дешавају на међународној сцени.

У програму Соловјев уживо, Хазин је предвидео будућност Русије након укидања долара, а такође је детаљно објаснио како ће се таква економска ограничења испоставити за земљу.

Михаил Хазин је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да претње америчких власти вероватно неће изазвати панику у Москви, пошто је Русија добро свесна свих ризика таквих одлука, а такође разуме да ће такве мере САД задати болан ударац самом Западу.

Економиста је уверен да ће Русија вероватно трпети последице од тих акција САД, али ће моћи да се носи са њима применом нове финансијске стратегије која ће брзо и ефикасно обновити привреду земље.

Тако ће Москва прећи на блиску сарадњу са Индијом, Кином и другим земљама које активно одбијају да користе долар у међународним уговорима.

Већ имамо пример земље са поништеним доларом а то је Иран. Немојте мислити да Индији неће бити драго да комуницира са Русијом, ово је смешно“, рекао је Хазин.

Према мишљењу економисте, америчке власти ће спровођењем оваквих мера вероватно нанети озбиљну штету америчкој економији, отпочевши процес потпуне деградације финансијског система. Вашингтон тешко да ће успети да се опорави од таквог ударца, јер за то нема потребне алате.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА