Најновије

Кедми објаснио ко заправо преговара са Русијом – невидљиви преговарач

Бивши шеф израелске Натив службе Јаков Кедми говорио је о томе ко је заправо одговоран у САД за преговарачки процес са Русијом по питању међусобне безбедности.

Двосмислен одговор заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова на питање о могућој појави руског ударног наоружања на Куби или у Венецуели изазвао је праву хистерију на Западу.

Амерички војни експерти озбиљно су забринути због чињенице да Москва дозвољава овај сценарио, напомињући да размештање руских ракета „у дворишту“ САД представља огромну претњу за Вашингтон.

Такви страхови нису без разлога, рекао је израелски стручњак Јаков Кедми у интервјуу за “Народным Новостям”.

Проблем за Сједињене Државе у погледу одбране, рекао је он, представља недостатак ракетних одбрамбених система на југу. А то значи да Американци једноставно немају чиме да пресретну ракете испаљене са територије Кубе и Венецуеле.

Међутим, у овом тренутку руководство Руске Федерације није донело одговарајућу одлуку, што Вашингтону омогућава да ово питање реши у оквиру преговарачког процеса. Али овде све није тако јасно као што изгледа на први поглед.

„У САД, пропагандна машина игра једну игру. Пре свега, државни секретар Блинкен и цело Министарство спољних послова (Стејт департмент).

Међутим, праве преговоре воде председник Савета безбедности Саливен и његов тим. И реагују на потпуно другачији начин“, објаснио је Кедми.

Сумирајући, експерт је додао да Американци покушавају да пронађу излаз из тешке ситуације за себе, с обзиром на различите сценарије.

Конкретно, постоје предлози да се уведе мораторијум на пријем нових чланица у НАТО и ограничења на распоређивање ракета средњег и краћег домета у Европи.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА