Најновије

НЕМАЧКИ ”ШАМАР” УКРАЈИНИ: Не може!

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио да се не могу убрзати напори Украјине да се придружи ЕУ, упркос "руској инвазији".

Фото: Јутјуб

Такође је нагласио и да би прављење изузетка у случају Украјине било неправедно према "балканским државама", које желе да постану чланице Уније.

"Они су годинама предузимали интензивне реформе и припремали се за придруживање. Испуњавање обећања која смо им дали није само питање нашег кредибилитета. Данас, више него икад, њихова интеграција је такодје у нашем стратешком интересу", рекао је Шолц обраћајући се у Бундестагу, уочи састанка лидера ЕУ.

Он је нагласио да нема "пречица" за приступање трговинском блоку, преноси Би-Би-Си.

Немачки канцелар сагласио се са оценом француског председника Емануела Макрона, који је раније рекао да ће бити потребне деценије да Украјина постане чланица ЕУ.

Он је рекао и да ЕУ мора да се припреми за обнову Украјине после рата тако што ће основати фонд солидарности, који ће помоћи да се покрије трошак од више милијарди евра, додаје Ројтерс. "Обнова уништене инфраструктуре и ревитализација украјинске економије коштаће милијарде", поручио је Шолц.

Шолц је, како је раније пренето, најавио и да ће путовати на Западни Балкан, пре састанка Европског савета, који је на програму следећег месеца, како би пренео поруку региону да му је место у Европској унији. Он ће средином јуна доћи у посету Београду, где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, сазнаје Тањуг у Берлину.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да Турска не може да напусти Русију. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА