Најновије

СРАМНО: Хаг одбија да пусти на слободу генерала Павковића, огласио се генерал Делић

Захтев генерала некадашње Војске Југославије Небојше Павковића за пуштање на слободу из затвора у Финској након 2/3 одслужене казне је одбијен. Овим поводом огласио се и парламентарни патриотски покрет "Нема назад, иза је Србија" на чијем челу је генерал Божидар Делић, чије саопштење преносимо у целости.

Фото: Јутјуб

”Иако су финске власти понашање генерала Павковића оцениле беспрекорним, Carmel Agius одбио је његов захтев за пуштање на слободу.

Бесмислено је образложење некадашњег малтешког адвоката, а данас Хашког судије, да би генерал Павковић у 76. години, после 16 година проведених у затвору и након 23 године од завршетка рата, могао да понови „злочин“ и да утиче на сведоке.

У време док су питања скраћења казне биле у надлежности судског већа, одлуке су у 100% случајева доношене у корист осуђених. Међутим, од како су ингеренције пребачене на судију појединца сви захтеви који се тичу припадника српског народа одбијени су.

Позивамо власт да у најкраћем року ове чињенице представи међународној јавности, да у УН покрене питање дискриминације својих грађана пред овим судом, и тиме докаже димензију свог међународног угледа о коме свакодневно говори у домаћим медијима.”

Извор: Србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА