Најновије

ИЗАШАО НА ТЕРАСУ, ОПСОВАО НЕКУ ЖЕНУ И КРЕНУО ДА ПУЦА: Сведочење човека који је преживео масакр на Цетињу

Вук Бориловић (34) који је у петак завио у црно Цетиње, али и Црну Гору, наводно је пре крвавог пира изашао на терасу породичне куће и почео да псује и виче погрдне речи на рачун једне женске особе, а након пуцао и убио 10 људи, међу којима двоје деце.

Фото: Јутјуб

Цетињани су и даље неутешни након највећег масакра у новијој историји те земље. Из дана у дан, сазнају се нови језиви детаљи трагедије у којој је помахнитали убица решетао све испред себе, а у походу није поштедео ни децу Наташе Пејовић Мартиновић, Машана (11) и Марка (8) које је такође, зверски убио.

Слободан Вујачић, Бориловићев комшија који је пуком срећом преживео масакр за Побједу је испричао како је успео да сачува живу главу, али је навео и да је тешко реконструисати шта је убица све урадио тих сат времена.

Три пуцња

- Прво смо чули три пуцња, а онда смо га видели на тераси куће. Држао је пушку, уз ужасан коментар на рачун неке женске особе, кренуо је у крвави поход. Одмах ми је било јасно да се зло спрема - каже Вујачић:

- Када је убица упао у дом Дрецуна, одјекнули су лелек, кукњава, вриска и пуцњава. Онда, одједном затишје. Мислим да је ушао у укупно шест кућа. Кога је год затекао, убио га је или ранио. На крају је кренуо у моју кућу. Вујачић је објаснио за црногорску Побједу, да је Бориловићу био план да "одради" још једну кућу, али да није успео.

- Не знам када је тачно дошао пред моју кућу. Насељем су се проламали лелеци. Бориловић је тада стао на степениште пред мојом кућом и нешто је викао, претећим тоном, гестикулирао је - каже овај Цетињанин и додаје да је заједно са једним полицајцем, који је чувао његову кућу, успео да отера нападача који је потом сјурио према породици Радуновић.

Цетињанин који је спасио живу главу од комшије Бориловића каже да је његова породица спасена захваљујући присебности полицајца који је све време био на тераси његове куће.

Трчао брзо

- Био је храбар тај полицајац и хвала му. Био сам ту са њим. Нисам се могао крити по кући, да ми неко други брани дом и породицу, а ја да се кријем - рекао је Вујачић.

Саговорник је рекао да кад се срео очи у очи са монструмом, он тада није био рањен.

- Био је и те како активан. И трчао је веома брзо, имао је невероватну снагу - закључио је он.

Подсетимо, Вук Бориловић је 12. августа у цетињском насељу Медовина прво убио своје подстанаре Наташу Пејовић Мартиновић (35) и њене синове Машана (11) и Марка (8), а потом и њиховог породичног кума Милана Митровића (37), свог ујака Горана Ђуришића (54) који је покушао да га заустави, а онда и комшије Рајка (56), Димитрија (81) и Даницу (74) Дрецун, па Данијелу (51) и њену сестру Милу (52) Радуновић. У свом крвавом походу Бориловић је ранио шест особа.

Жена се са унуцима закључала у купатило

Слободан Вујачић каже да "ни данас не може да дефинише што је осећао док је трајала драма".

- Нисам се уплашио за себе, али је ужас кад чујеш пуцњеве, лелек, јауке, врисак и очекујеш да ће доћи и на твоја врата, а ту ти је породица. Ужасно је то. Сумануто је јурио кроз насеље, час га видиш испред једне куће, па за неколико секунди испред друге - каже Вујачић:

- Жена плаче, унучад су уплашена, не разумеју што се то десило. То је страховити стрес. Били су закључани у купатилу, а онда су се спуштили до моје мајке, ту поред нас. Стојиш и у једном тренутку, док слушаш лелек и врисак комшија, гледаш и смрт своје породице, како ти нестају.

Поступање полиције под истрагом

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић најавио је да ће бити формирана комисија која ће детаљно испитивати "сваки корак полиције".

- Много је било оптужби на рачун полиције које су неутемељене. Да ли је могло другачије да се реагује - остаје да се види. Сви очевици моћи ће да дају изјаве и да кажу ко је и како реаговао. Исто тако, наши органи унутар МУП-а и УП-а испитиваће поступање припадника полиције - рекао је Аџић за РТЦГ. Он је поновио да је, према расположивим информацијама, полиција у насеље Медовину стигла у 15.33 сати, а да је ватра обустављена у 15.50 сати кобног дана.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА