Најновије

Додик: Српска стабилнија него икада

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је увек имао јасну политику која је значила јачање Републике Српске, истичући да је РС стабилнија него икада.

Навео је да је протеклих деценија обављао важне функције у Српској, да је једно време био и опозиција, али да никада нису изостајали притисци странаца, па чак и пријетње по њега и његову породицу.

„Оне су ме само ојачавале да наставим. Увек сам се водио тиме колико моје понашање доноси или односи Републици Српској и да ли је угрожавамо ако кажемо да нешто нећемо”, рекао је Додик у недељу увече за РТРС.

Он је рекао да је давно схватио да Републици Српској може помоћи једино недвосмислен став одбране њених вредности.

„За 30 година, Републику Српску видим као независну државу која ће бити развијенија, у одређеном државном облику уједињена са Србијом, без лоших намера према окружењу”, истакао је Додик, преноси Танјуг.

Нагласио је да је данас Република Српска стабилнија него икада, да је субјект, али да њена независност зависи од низа процена.

„Српска има своју политику, која је окренута јачању мира, стабилности, економије и подршке становништву”, навео је Додик.

Додик истиче да је поносан на контакт који има са председником Русије Владимиром Путином.

„Он је у многим питањима помогао Српској, приликом куповине рафинерије нафте у Броду, стављања вета у Савету безбедности на британску резолуцију. Волим да се сретнем са њим. Никада није тражио од мене ништа да урадим, само је питао шта може да помогне”, рекао је Додик.

Снимак напада на регрутни центар у Русији погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА