Најновије

УКРАЈИНЦИ НЕРАЗУМНО СРЉАЈУ У СМРТ:Из очаја право у потоп

Оружане снаге Украјине (ВСУ) се понашају крајње неразумно, тврди војни експерт Владимир Евсејев.

- ВСУ схвата да их чекају у правцу Запорожја и да неће моћи да заузму Артјомовск (Бахмут). Украјина није сигурна ни колико ће моћи да спречи опкољавање Северске. Али ипак морају нешто да ураде - каже он за украина.ру.

Напад на Москву дроновима такође није довео до ефекта на који су Украјинце рачунари, истиче ескперт.

- Стога су одлучили да заузму Шебекино, али ни тада нису успели. Кијев нема толико ресурса. За то је криво политичко руководство Украјине, јер је Артјомовск било немогуће држати толико дуго, шаљући тамо многе резерве.

У овој ситуацији покушавају да нађу неку опцију за јачање моћи Зеленског. Тако ће Оружане снаге Украјине покушати да понове искуство Артемовска у Северску. Али географски је то веома тешко, јер се град налази у низији. Биће тешко одбранити га - рекао је он.

НЕВИЂЕНО РАСУЛО: Сирене у Украјини ређају се експлозије

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да злонамерни покушавају да уздрмају ситуацију унутар земље.
Путин је данас одржао редовну седницу са сталним члановима Савета безбедности на којој је предложио да се разговара на тему међунационалних односа. Он је истакао да је то изузетно важно питање с обзиром на то да у Русији живи 190 етничких заједница.

„Данас ћемо се позабавити тим питањима у вези са осигуравањем безбедности Русије, а у овом случају унутрашње политичке безбедности узимајући у обзир напоре које злонамерни још увек улажу и активирају како би уздрмали ситуацију унутар Русије. Ми треба да урадимо све да их спречимо да то ураде под било каквим околностима“, рекао је Путин.

Извор: Ало – Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА