Најновије

Историјски спектакл „Капије Атине“ Кона Игулдена у продаји

Од славног аутора бестселер серијала о Јулију Цезару и Џингис-кану

Фото: Вулкан

Две велике империје спремају се за рат. Само једна може да победи. Књига која ће вас натерати да окрећете страницу за страницом Капије Атине Кона Игулдена, аутора романа Соко Спарте, оживљава једно од најузбудљивијих поглавља античког света.

Година је 490. пре нове ере. Док облачи свој оклоп и спрема се да изађе на бојно поље како би се борио против Персијанаца, Ксантип не зна да ће учествовати у борби којој је суђено да одзвања кроз векове: легендарној бици на Маратонском пољу. Дарије Велики искрцао се на обале Грчке са својом војском од четрдесет хиљада војника, са десет хиљада „бесмртника“ као њиховим срцем и штитом. Бронзаних ратника Атине има једва десет хиљада, али Ксантип, Темистокле и остали боре се за нешто важније од краља. Предвођени Милтијадом, показаће шта могу да ураде људи спремни на све да заштите оно што воле.

Усред мириса крви и коморача који прекрива бојно поље, Грци ће отерати непријатеља назад у море. Велика битка је добијена, али рат је тек почео.

Кон Игулден је 2007. године постао први писац чије су се књиге истовремено нашле на првом месту британске топ-листе у две категорије, фикција и нефикција.

„Узбудљиво, сјајно саткано путовање.“ – Киркус Ревиеwс

Игулден је рођен 1971. године. Студирао је енглески језик на Универзитету у Лондону, а затим је и предавао и био шеф катедре у једној средњој школи. Када је напустио професорски позив, у потпуности се посветио писању.

Узбудљиво дело Капије Атине потражите на сајту vulkani.rs или у најближој књижари Вулкан.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА