Најновије

ЕСКОБАР СЕ УПРПИО МОСКВЕ НА КОСОВУ: Није Русија!

Ескобар (Скриншот)

Ескобар (Скриншот)

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је да је формирање Заједнице српских општина правни захтев за приштинску владу, и додао да нови избори на северу KиМ не треба да чекају крај јула, пише Танјуг, а он је на питање о Русији имао веома интересантан одговор који указује да све што САД не жели на Косову и Метохији је јача улога Кремља.

Ескобар истиче да је проблем Косова постојао и пре сукоба у Украјини.

На питање о евентуалном руском утицају на Западном Балкану, Ескобар је рекао да Русија има користи од подела у Европи.

"Сматрам да Русија није заинтересована да дође до проширења ЕУ, да користи кризу у региону као нешто чиме ће доказати да Запад не успева. Истина је да је проблем на Kосову постојао и пре Украјине, мислим да ово сада није последица утицаја Русије", додао је Ескобар.

Навео је да је у разговору са српским председником Александром Вучићем јасно назначио да би окретање леђа споразуму значило окретање леђа Европи, уз све последице у смислу неуспеха даљих интеграција и ближе сарадње са Европом, што је, како је истакао, озбиљна последица сама по себи.

''Првенствено морамо одмах смирити тензије, а то значи да се надамо да  градоначелници неће покушати да користе те зграде општина и да ће се косовска полиција повући из зграда, али и да српски демонстранти напусте те локације. А ако буде нових избора, и када дође до нових избора, Срби би требало да на њима учествују без икаквих предуслова'', рекао је Ескобар.

Истакао је да је председник Вучић рекао да ће учинити све да искористи свој утицај да Срби поново учествују на изборима на северу KиМ.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин реаговао на провокације Кијева!

Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА