Најновије

НАТО: Нисмо консултовани око војске Косова, подржавамо развој КБС

НАТО каже да подржава развој Косовских безбедносних снага у садашњем мандату. Уколико тај мадат еволуира, преиспитаћемо ниво нашег ангажмана на Косову, кажу за Тањуг у седишту Алијансе у Бриселу.

КБС (фото: Јутјуб)

На питање да ли је НАТО био информисан или консултован приликом усвајања Нацрта закона о трансформацији Косовских безедносних снага у оружане снаге Косова званичник Алијансе каже да није било консултација по том питању.

- Наш став је је да се тим питањем баве косовске власти” - каже званичник НАТО.

У седишту Алијансе оцењују да су постојеће КБС професионална и мултиетничка снага и извор стабилности у региону. Додаје се да су те снаге прешле дуг пут, да има још посла да се уради, али и да је постигнути напредак пример успешности деловања НАТО на изградњи капацитета у безбедносном сектору.

У седишту НАТО у Бриселу наглашавају да Алијанса остаје посвећена безбедности и стабилности Косова. Додаје се да је мисија КФОР најдуже оперативна мисија НАТО и да се на Косову тренутно налази 4.000 припадника снага предвођених НАТО.

У Алијанси наводе и важну улогу НАТО саветодавног и тима за везу која подразумева и подршку Косовским безбедносним снагама. Договорена је, наводе у Бриселу, и појачана сарадња НАТО и Косова у области комуникација, вежби, сајбер одбране и борбе против корупције.

"НАТО у потпуности подржава и дијалог у процесу нормализације односа Београда и Приштине који се води под покровитељством ЕУ. Он је од критичне важности за мир и безбедност у региону", закључује званичник НАТО.

ОВДЕ погледајте фантастичан успех сиријске војске.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је 252. окбр. надмудрила НАТО 1999.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА