Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НЕ ПОПУШТА! Украјина инсистира да им Иран преда црне кутије

Украјина ће на данашњем састанку са иранском делегацијом захтевати од Ирана да преда црне кутије обореног украјинског авиона

Володимир Зеленски (Фото: president.gov.ua)

Украјински министар спољних послова Вадим Пристајко је новинарима изјавио да ће иранском министру за путеве и урбани развој Мохамаду Есламију бити пренета порука да би враћање црних кутија био знак да Иран жели непристрасну истрагу.

Иран је јуче саопштио да ће покушати да анализира црне кутије обореног украјинског авиона, демантујући раније извештаје да је донета одлука да се оне пошаљу у Украјину ради анализе, пренео је Ројтерс.

"Ми настојимо да анализирамо црне кутије овде у Ирану. Иначе, друге опције укључују Украјину и Француску, али одлука да их посаљемо у другу земљу још није донета", рекао је званичник задужен за истраге несрећа у иранској цивилној авијацији Хасан Резаифар за агенцију ИРНА.

Друга иранска агенција, Тасним, пре два дана је објавила да ће црне кутије авиона, за који је иранска војска признала да га је грешком оборила 8. јануара, бити послате у Украјину.

У паду авиона погинуло је свих 176 путника и чланова посаде.

Нисмо послали војску у Либију већ "војне саветнике" Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА