Најновије

ПУТИН УПОЗОРАВА: Врхунац епидемије тек предстоји, вирус се шири свим руским регионима!

Врхунац заразе Ковид-19 у Русији тек ће да уследи, али су власти и медицинске службе помогли да се њена стопа успори, рекао је данас председник Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

- Као што стручњаци кажу, врхунац стопе заразе тек треба да уследи, а сада је потребно да урадимо све што можемо да ублажимо тај врхунац, да скратимо његов период, када се бележи највећи број нових инфекција - рекао је Путин на састанку са руским званичницима.

Он је додао да је ситуација и даље тешка и да вирус, нажалост, наставља да се шири не само у Москви, него и у свим осталим регионима, пренео је "Спутњик".

- Захваљујући превентивним мерама, успели смо да успоримо процес, али, нажалост, зараза је забележена у свих 85 региона Руске Федерације, чак и ако говоримо о малим бројевима - рекао је Путин.

Он је напоменуо да је потребно пратити пример региона који су показали да су предузели најефикасније мере у борби против вируса.

Коментаришући напоре руских научника да направе вакцину против вируса корона, руски председник је нагласио да је "огромна одговорност" на људима који раде на томе.

На Путина је покушан атентат! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА