Најновије

ТРАМПУ СЕ ПОГОРШАЛО СТАЊЕ: Хеликоптером пребачен у болницу (ВИДЕО)

Америчком председнику Доналду Трампу стање се погоршало и хеликоптером је пребачен у болницу, извештава Си-Ен-Ен.

Трампов излазак из хеликоптера (Фото: Јутјуб)

Хеликоптер " Marine One " слетео је на травњак Беле куће како би председника Трампа пребацио у медицински центар Волтер Рид.

Председник Трамп има температуру од јутрос, саопштила је особа блиска Белој кући.

Трамп ће бити на лечењу у војној болници "Волтер Рид" у Бетезди у Мериленду наредних неколико дана из предострожности, саопштила је портпарол Беле куће Кејли Мекнени.

"Председник Трамп је добро расположен, има благе симптоме и радио је данас цео дан," изјавила је Мекени, преноси Ројтерс.

Ипак, због предострожности и према препоруци лекара и здравствених стручњака, председник ће радити из председничке канцеларије у Волтер Риду следећих неколико дана, каже се у саопштењу Беле куће.

Лекари су ургирали да Трамп буде пребачен у болницу како би му тамо била истог тренутка указана медицинска помоћ уколико се за тим укаже потреба, рекао је један званичник Беле куће.

Амерички председник Доналд Трамп и његова супруга Меланија имају корона вирус, показало је тестирање обављено је раније данас, а након вести да његова најближа сарадница има корона вирус.

Трамп је то објавио на Твитеру наводећи да су одмах почели са опоравком.

"Меланија и ја смо позитивни на корону. Почећемо са карантином и процесом опоравка одмах", написао је Трамп.

Меланија Трамп: Осећамо се добро, останите безбедни

Супруга америчког председника Меланија Трамп потврдила је да је и она позитивна на корона вирус.

Након њеног супруга и она је путем Твитера објавила ту вест.

"Као што је урадило и доста Американаца раније ове године, председник и ја смо у карантину након што смо тестирани позитивно на корона вирус. Осећамо се добро и отказала сам све планиране активности. Молим вас, останите безбедни и кроз све ово проћи ћемо заједно", написала је Меланија Трамп на свом Твитеру.

Трампова кампања се наставља онлајн

Сва ранија планирана догађања Трампове председничке кампање у којима је предвиђено да амерички председник учествује, селе се онлајн или се привремено одгађају, објавила је његова кампања.

До краја кампање остало је тридесет дана, а сва најављена догађања у које су укључени чланови Трампове породице такође се привремено одгађају, преносе светски медији.

"Сва друга догађања у оквиру кампање разматраће се од случаја до случаја и неколико дана унапред објавићемо одговарајућу најаву", саопштили су из кампање Доналда Трампа.

Тест потпредседника САД Мајка Пенса данас је био негативан на корона вирус, па ће он наставити да води кампању за изборе који ће бити одржани 3. новембра.

Трампу преписан коктел регенерон, уморан је али расположен

Председник САД Доналд Трамп се осећа "уморно, али је добро расположен" и узима терапију за корона вирус, рекао је његов лекар др Шон Конли.

Како преноси агенција Ројтерс, Конли је изјавио да је председнику преписана терапија регенероном, коктелом поликлоналних антитела у којем се налазе и цинк, витамини...

Претходно је саопштено да ће председник, кога пажљиво надгледају лекари, с обзиром на то да до данас није било третмана који су ефикасни у лечењу корона вируса, добијати све оно што ће му ублажити стање - додатни кисеоник, више течности, сируп против кашља или лекови за снижавање температуре.

Трамп и Меланија у карантину, Трампова сарадница оболела од короне

Трамп је раније објавио да су он и његова супруга Меланија у карантину након што је установљено да је једна од његових најближих сарадница Хоуп Хикс позитивна на корона вирус.

"Хоуп Хикс, која је вредно радила без паузе позитивна је на ковид-19. Ужас. Прва дама и ја чекамо наше резултате. У међувремену, започели смо процес карантина", написао је Трамп раније на Твитеру.

Хикс је најближа Трампова сарадница која је позитивна на ковид, а како преноси BBC она је путовала авионом са њим на дебату са Џоом Бајденом у Охају и снимљена је како излази из летелице без маске.

Такође, она је путовала са Трампом хеликоптером на митинг у Минесоти.

За сада није познато да ли ће карантин утицати на Трампову другу дебату са Бајденом, која би требало да се одржи 15. октобра.

"Видећемо шта ће се дестити", рекао је Трамп у телефонском разговору за Фокс њуз.

Агенција Блумберг преноси да је Хикс показала прве симптоме болести на повратку из Минесоте.

Болтон: Ризик да се САД повуку из НАТО ако победи Трамп

Некадашњи саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа Џон Болтон сматра да је "реалан ризик" да се Сједињене Америчке Државе повуку из НАТО, ако његов бивши шеф освоји други мандат, преноси Политико.

Болтон је, у интервјуу за Тајмс радио, нагласио да су само "политичке ограде" зауставиле Трампа да то не учини током првог мандата.

"Нисмо га уверили да је НАТО заправо прилично добар савез, вец́ је увидео да не може прец́и границу и позвати на повлачење. Кад буде поново изабран, та политичка ограда, ако не нестане у потпуности, биће битно умањена", рекао је Болтон.

Кладионичари после дебате дају веће шансе Бајдену

Демократски председнички кандидат Џо Бајден стекао је предност у кладионицама над актуелним америчким председником републиканцем Доналдом Трампом након њихове прве председничке дебате, рекли су представници две компаније за клађење.

Британски Смаркетс сада даје Бајдену 63 одсто шанси за победу на изборима 3. новембра, у односу на 55 одсто пре дебате, док је Трамп остао на 43 одсто, преноси Ројтерс.

"Очигледно је да се то заснива на личности, пре него на садржају. Људи који се кладе на то како ће различите државе да гласају, нису чули ништа ново", рекао је директор политичких тржишта у Самркетсу Сарбиџит Бакши.

Према британској компанији Бетфер ексчејнџ, Бајденове шансе су порасле са 56 одсто на 60, док су се Трампове погоршале и износе 40 одсто, у односу на 43 одсто пре дебате.

"Бајден се поставио другачије него Хилари Клинтон, истиче своје порекло из радничке класе", наводи портпарол компаније Дарен Хјуз.

Дебата између америчког председника Доналда Трампа, кандидата Републиканске странке на предстојећим председничким изборима и његовог демократског опонента Џо Бајдена, у јавности је оцењена као лоша јер су је обележиле увреде и упадање у реч, док гледаоци нису чули ништа ново о ставовима двојице претендената за председника САД.

Џонсон пожелео Трампу и Меланији брз опоравак

Британски премијер Борис Џонсон пожелео је данас америчком председнику Доналду Трампу и његовој супрузи Меланији да се брзо опораве од корона вируса.

Џонсон, први светски лидер који је хоспитализован након што се заразио корона вирусом, упутио је најбоље жеље Трампу и првој дами САД, преноси Ројтерс.

"Надам се да ће се брзо опоравити од корона вируса", поручио је Џонсон на Твитеру.

Кремљ пожелео брз опоравак Трампу

Председништво Русије пожелело је америчком председнику Доналду Трампу брз опоравак од корона вируса, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Несумњиво, председнику Трампу желимо брз опоравак", рекао је Песков новинарима, преноси Тас с.

Путин пожелео Трампу брз опоравак

Руски председник Владимир пожелео је председнику САД Доналду Трампу и његовој супрузи брз опоравак од корона вируса и изразио му искрену подршку.

"Сигуран сам да ће вам урођена виталност, бодрост духа и оптимизам помоћи да победите опасни вирус“, навео је Путин у телеграму Трампу, преносе руске агенције.

Раније данас објављено је да су амерички председник и његова супруга позитивни на корона вирус и да су у карантину, али да Трамп наставља да обавља своје дужности.

Пелоси: Да свима послужи као поука

Председавајућа америчког Представничког дома Ненси Пелоси изјавила је данас да се нада да ће грађани САД извући поуке из чињенице да се председник Доналд Трамп заразио корона вирусом и да ће носити маске.

"Остатак земље мора да зна да су чак и уз све мере опреза у окружењу председника, људи подложни заражавању. Надам се да ће то бити порука остатку земље да морате да носите своју маску. Морате да се тестирате", рекла је Пелосијева за Си-Ен-Ен.

Она је рекла да Бела кућа то није радила, а сада ће, како је навела, послати другачију поруку, а чак иако то не ураде, људи ће сами извући поуке.

"И мада је тужно што је председнику и првој дами дијагностикован ковид, можда је ово кључан тренутак да кренемо другим путем и боримо се против овог злокобног вируса на основу науке а не политике", додала је Ненси Пелоси.

Трамп и Пенс радиће из одвојених резиденција

Амерички председник Доналд Трамп и потпредседник Мајк Пенс радиће из одвојених резиденција, изјавио је високи званичник Беле куће пошто је председник саопштио да је позитиван на корона вирус.

Потпредседник Пенс и његова супруга негативни су на Ковид 19, а његов портпарол додао је да је он у добром здравственом стању.

Званичник који је желео да остане анониман, рекао је за Ројтерс да Трамп није "онеспособљен", али је додао да ће чланови њиховог особља бити такође раздвојени "из предострожности".

Иванка Трамп и Џаред Кушнер негативни на корона вирус

Ћерка и зет америчког председника Иванка Трамп и Џаред Кушнер негативни су на корона вирус, објавила је званичница Беле куће Каролина Харли.

Пошто је објављено да су председник САД Доналд Трамп и прва дама Меланија заражени корона вирусом, многи високи амерички званичници, особље Беле куће, Трампови сарадници, тестирају су се на корона вирус.

Резултате теста на ковид чека председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси, преноси Ројтерс.

Демократски кандидат Џо Бајден, с којим је Трамп одржао дебату недавно, такође ће се тестирати.

О стању у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА