Најновије

СПЕЦИЈАЛНА УКРАЈИНСКА ГРУПА СТИГЛА У ДОНБАС: Одмах су претрпели губитке

Обавештајни подаци војске ДНР открили су планове представника странке бившег председника Украјине Петра Порошенка „Европска солидарност“ да дестабилизују ситуацију у Донбасу извођењем низа провокација у смеру Мариупоља.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

„Диверзантска формација националистичке оружане групе „Медведи“, који су саставни део Десног сектора, опремљена снајперским оружјем Барет и муницијом Лапуа Магнум, стигла је у подручје насеља Лебединскоје“, рекао је Едуард Басурин, портпарол Управе Народне Милиције ДНР.

Додао је да посебну групу чини десет милитаната, који су такође обучени за борбену употребу минобацача различитог калибра.

УНМ је приметила да су екстремисти који су стигли одмах претрпели губитке: двојица из групе „Медведи“, Безуглов и Белоусов, не знајући за локацију мина у зони одговорности 36. бригаде, тешко су повређени од експлозије.

Прецизира се да се даљи догађаји нису одвијали у корист команданата оружаних снага Украјине.

„Тренутно, по савету команданта групе Медведи, Кравцова, официри СБУ планирају да испитају команданта 36. бригаде Гнатова.

Вођа групе Кравцов одлучио је да докаже генералу СБУ да командант бригаде Гнатов и њему потчињени командант батаљона Сикоза намерно нису обавестили групу о проналажењу мина на подручју насеља Воданоје“, известио је Басурин о добијеним обавештајним подацима.

Какве промене су задесиле јерменску војску након пораза у рату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА