Најновије

РЕПУБЛИКАНЦИ ИПАК НЕ ДАЈУ ТРАМПА! Мала вероватноћа да ће бивши председник бити опозван

Демократама је потребна двотрећинска већина у Сенату, односно 67 од 100 сенатора да опозову Трампа, што значи да уз 50 демократа, мора још 17 републиканаца да буде "за"

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Од уторка траје расправа о опозиву бившег председника САД Доналда Трампа под оптужбама да је подстицао масу да изазове насиље и улети у зграду Конгреса 6. јануара, али, како пише агенција АП, мало је вероватно да ће се импичмент и догодити.

"Мало вероватно. Док су бројни републиканци оштро критиковали Трампа, који је говорио присталицима да се боре као лавови и иду на Капитол, њихове критике су у међувремену ослабиле. Да се догодио помак сведочи и гласање од 26. јануара - свега пет републичких сенатора је гласало против предлога да се не потеже питање о опозиву", пише у тексту агенције АП.

Демократама је потребна двотрећинска већина у Сенату, односно 67 од 100 сенатора да опозову Трампа, што значи да уз 50 демократа, мора још 17 републиканаца да буде "за".

Многи републиканци су избегли да бране Трампове акције на дан нереда, а уместо тога адвокати су оспоравали суђење Трампу, рекавши да није утемељено у Уставу САД, јер Трамп више није председник.

Шта је Вучић причао о Вељиној банди прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА