Најновије

"САДА МОЛИМО РУСИЈУ ЗА ПОМОЋ": Трамп о енергетској кризи, оштро искритиковао Бајдена

САД су присиљене да преговарају о испорукама нафте са Русијом и Организацијом земаља извозница нафте (ОПЕК) због губитка енергетске независности под садашњом администрацијом, рекао је бивши амерички председник.

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

„Први пут смо осигурали своју енергетску независност. Сада траже од ОПЕК-а, Русије и других земаља да нам пошаљу мало нафте", рекао је Доналд Трамп говорећи на скупу "Спасимо Америку" у држави Ајова.

„Кад сам напустио функцију, имали смо више енергије - више нафте и гаса од Саудијске Арабије, више од Русије. А сада их молимо за помоћ“, рекао је бивши председник САД-а.

Бела кућа се, како се извештава, обратила ОПЕК-у и његовим савезницима, предвођеним Русијом, још у августу. Тада је ОПЕК игнорисао позив САД-а да повећа производњу сирове нафте брже него што је планирано. Саопштено је да се придржава постојећег споразума за постепено повећање од 400.000 барела дневно од новембра.

Раније ове недеље, амерички секретар за енергетику Џенифер Гранхолм изјавила је да не искључује поновно увођење забране извоза сирове нафте која је укинута још 2015. године.

"То је механизам који нисмо користили, али је механизам", рекла је она, додајући да се разматра експлоатација америчких стратешких резерви нафте.

Американци допремили ново оружје у Сирију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА