Најновије

Терорисање деце Ковид страховима (ВИДЕО)

Интервју Ренди Хилера, политичара, независног члана Парлементаа Канаде за област  Ланарк, Фронтенац- Кингстон ( Frontenac- Kingston прим.прев.) са др Неда Амани на тему Ковида.

РХ  ‘Придружила ми се др Неда Амани овде у свом wellness центру у прелепом центру Отаве, Онтарио, Канада.  Др Амани је медицински стручњак , лекар  већ 20 година и задовољство ми је што сам овде са тобом.  Хвала ти што си одвојила неколико минута да проћаскаш са нама.  Једна од прича о којој смо причали пре неки дан је твоје искуство у KОВИД тестинг центру а то је  за мене била једна од најмоћнијих и најдубљих прича а говорила је о нечему што сви родитељи треба да разумеју и сви деде и бабе треба да разумеју  и сви професори треба да разумеју шта се дешава и који су исходи онога што се дешава нашој деци а када кажем шта се дешава нашој  деци , то такође значи оно шта се дешава са нашом будућношћу када причамо о нашој деци……..тако можете ли да мало пренесете искуства везана за то? 

Др НА  Ово ће бити двадесета година од како имам привилегију штo сам лекар. Већ недељама сам у контакту с тобом делећи са тобом  забринутост око онога шта видим у пракси и у мојој локалној заједници  везано за утицај мера за борбу против KОВИДа ……..

РХ Ово је утицај државних политика наравно? 

НД Да, тачно 

РХ  A не утицај самог вируса. 

Др НА ‘Да, вирус је по мом мишљењу као лекара и припадника јавности и као родитеља , утицај вируса је минималан а реакција је , знате , желите да реакција и лек буде боља него болест а тренутно је наша реакција друштва у ствари болест. Позвала сам те пре неки дан јер сам те позвала неколико пута јер ме овај немили догађај  потресао и узнемирио као лекара а такође и као мајку. И тако отишла сам у локални KОВИД тестинг центар да урадим тест да могу да посетим своје остареле родитеље, који су у Торонту у старачком дому и чекајући у реду , била сам тамо и видела сам једну мајку са дечаком који је покушавао , мајка је покушавала да увери сина да ће све бити у реду речима ‘све ће бити у реду , душо’. Дечак је био ван себе. Имао је израз ужаса на лицу и јако је био узнемирен па сам се ја окренула и рекла сам ‘Биће све ок’ и питала сам га ста се дешава . Ја сам онај тип људи који се обрати људима где год да људе учиним срећним , мирнијим где год да сам…….покушавам да то изведем па тако мајка је рекла да је дечаку добро и дечак поред тога што је био узаснут је изгледао добро али овде смо само зато што је имао кијавицу а ја сам рекла школи а школа је рекла да мора да позове лекара  а лекар је рекао да бисте били сигурни морате ићи и урадити kовид тест а он да би се вратио у школу или мора да буде у карантину две недеље.

Terrorizing Children with COVID Fears

Watch my conversation with Dr. Amani, a family physician who has first hand experience at a COVID testing centre and what this is like for our children. We are teaching our children that they are a dangerous threat to their families, classmates and friends because they have the sniffles, despite all the evidence to the contrary. Instilling fear and having our children live in terror is not the answer to #COVID19.

Posted by Randy Hillier on Sunday, 18 October 2020


РХ  ‘Ево шта је занимљиво када то кажете , др Амани.  Кажете том детету да постоји опасност  , значајна опасност сваки дан  њихових живота , сваки дан кад иду у школу , да морају да носе маске, да не смеју да буду превише близу пријатеља јер И то представља опасност , да не сме да буде на игралишту а сада говоримо том детету да мора да оде на тестирање да види да ли ти не представљаш опасност , или , знате, да ли је ваш живот у опасности због кијавице?


Др НА …..'И његова питања на тему какав ће  то тест бити и како ће проћи тамо  био је јако забринут па сам причала са његовом мамом и рекла је да је заиста забринут а ја сам га стално храбрила и прво сто сам морала да урадим је јер сам се већ тестирала пре тога , ја сам рекла ‘У реду је , душо , ја сам имала тест , знаш није пријатан тест али биће све у реду , али мајка није могла да га утеши  а ја сам некако направила паузу и пустила га на миру  али сам заиста осетила  анксиозност мајке и сина и саосећала сам са обома и питала сам га који је разред и рече шести разред значи већ шести разред са редукцијом времена које проведу у школи лично и највероватније мајка ради или оба родитеља раде значи можете ли их држати код куће и избећи тестове и анксиозност и то може бити опција уколико могу да остану код куће две недеље али ако не могу да остану са њима, то није опција а сада да се то нареди да оде и уради тест када није болестан и није му лоше  и није ризик по децу , занемарљив је ризик од разбољевања или од умирања и знамо да је мање од обичног грипа а и они такође нису ризични , занемарљив је ризик за друге , то је заиста заиста недокучива ситуација …. зашто стављамо ову породицу и ово мало дете у ову ситуацију и тако док смо причали , позвали су ме да идем напред па нисам могла да наставим овај разговор са њима и да одем да се пријавим и да одем у већу собу где cу њихова места и социјално дистанцирање и сада сам видела не само ову мајку са сином већ и известан број породица са децом која су чак млађа од овог малог дечака , деца која су имала по три четири пет година носе маску  у страху, родитељи су у страху , неки парови су са двоје деце седели тамо … чекајући да им се уради тест …..ми знамо , ја знам јер имам децу да ће бити у реду  , да ли тражимо од родитеља да да ли молимо родитеље да оду и седну у  реду у великој соби

РХ али ми ово реплицирамо хиљаде и хиљаде пута сваки дан широм наше провинције И широм земље и усађујемо овај осећај страха да почнемо од тога али страх који је постао дужи него тренутни  то онда постаје терор, то ја тако видим …..

Др НА  Када живиш у страху , то је терор а затим ми знамо да мала деца, млади здрави људи нису на ризику. Ризик није чак ни мерљив , толико је безначајан 

Др НА   Да, нула зарез нула нула ……….

РХ Далеко је опасније возити бицикл  јер ћете имати далеко више повређених 

Др НА или од аутомобилских несрећа, далеко више младих људи умире у аутомобилским несрећама него од овог вируса.

РХ Слушајте , мислим да можемо да завршимо овим речима. Ево питања за здравствене раднике , ево питање за нашег Премијера државе Онтарио и нашег Националног Премијера Канаде )и ево питања за наше наставнике и наша наставна већа или још више ево питања за сваког родитеља. Да ли је то то што желимо да радимо нашој деци и можемо ли да оправдамо И како можемо да оправдамо стављање деце у стање страха и терора,  у ситуацију где нема мерљивог ризика? 

Др Неда А  'Да, тако је . Моја порука је када сам те позвала одмах након што сам изашла из тестинг центра, желела сам да могу да кажем свим родитељима тамо да су шансе да Ваше дете које год симптоме да има да се разболи јако је мање од нула зарез нула нула процента шта год и да ако постоји било који начин да избегну да ураде тест док не буде обавезно , да избегну то.

Извор: Правда/прeвод ca eнглeckoг  anglo.world.translations@gmail.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА